Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ota talteen 0403342954 – Korkeasaari avasi villieläinten hätänumeron

Numerosta voi kysyä neuvoa, jos luonnonvarainen eläin on kiireellisen avun tarpeessa. Palveluun voi soittaa mistä päin Suomea tahansa.

Korkeasaaren Villieläinsairaala on avannut villieläinten hätänumeron.

Villieläinsairaalan numerossa 040 334 2954 vastataan päivittäin toukokuusta elokuun loppuun kello 8–19. Palvelu on tarkoitettu tilanteisiin, joissa luonnonvarainen eläin tarvitsee kiireellistä apua.

Helsingin alueella Villieläinsairaala välittää tehtävän tarvittaessa pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikölle, jolla on varusteet ja asiantuntemus eläinten kiinniottoon.

Eläinpelastusyksikkö kuljettaa nämä eläinpotilaat hoitoon Villieläinsairaalaan. Jos avun tarpeessa oleva eläin on vaikkapa linnunpoikanen tai siili, jonka kiinniotto ja käsittely onnistuu kotikonstein, pyydetään löytäjää tuomaan eläin Villieläinsairaalaan.

– Uskomme, että tämä yhteistyö osoittautuu erittäin toimivaksi. Nyt eläinpelastusyksikkö voi keskittyä siihen, missä se on parhaimmillaan, eli käytännön eläinpelastustyöhön. Villieläinsairaalasta löytyy asiantuntemusta eläinkysymyksissä ja samalla tieto tulevista potilaista välittyy eläintenhoitajille, kertoo Villieläinsairaalan toiminnasta vastaava kuraattori Ville Vepsäläinen tiedotteessa.

Puhelinpalvelu auttaa eläinten avuntarpeen arvioinnissa paikkakunnasta riippumatta. Soittaja ohjataan tarvittaessa ottamaan yhteyttä paikallisiin eläinsuojeluyhdistyksiin.

Yleistä tai välitöntä vaaraa aiheuttavat tai erikoiskalustoa vaativat eläinpelastustehtävät, kuten hirviaidan väärälle puolelle eksyneet hirvet, tulee koko Suomessa soittaa yleiseen hätänumeroon 112, josta tehtävät välittyvät paikalliselle pelastuslaitokselle.

Villieläinsairaala on Suomen suurin loukkaantuneiden ja orpojen luonnonvaraisten eläinten hoitola, jonne tuodaan hoitoon vuosittain yli 1 500 eläintä.