Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Älä tarjoa ainakaan näitä ruokalajeja kesäjuhlissa – Kysely: Tässä on suomalaisten 5 inhokkiruokaa

Yksi perisuomalainen ruokalaji on nyt noussut kesäjuhlien kärkeen.

Jos haluat, että kesän valmistujais-, rippi- tai hääjuhlat onnistuvat, kannattaa unohtaa sushit, lihakeitot, ribsit ja kiusaukset. Suosikkien listalla loistavat perinteiset juhlaherkut savulohi, karjalanpaisti, uudet perunat ja ruokaisa salaatti.

Asia selviää Fredman Group Oy:n huhtikuussa tekemästä kyselytutkimuksesta, johon vastasi kaikkiaan 1 000 suomalaista. Fredman kertoo tuloksista tiedotteessaan.

Keittiötarvikkeita ja pakkausratkaisuja valmistava kotimainen Fredman selvitti kesäjuhlien ruokatarjoilujen suosikit ja inhokit. Kyselyn vastaajat kertoivat, mitä ruokia he hakisivat varmasti lisää ja toisaalta, mitä eivät ikinä ottaisi lautaselleen kesäisestä juhlapöydästä.

Kesäjuhlissa ei kannata tarjoilla ainakaan sushia. Sushi on inhokkilistan kärjessä, kun puhutaan kesäjuhlapöydän antimista. Fredmanin kesäjuhlatarjoilujen kyselyyn vastanneista selvä enemmistö, 58 prosenttia, ei ikinä ottaisi sushia lautaselleen.

– Sushin lisäksi kesäjuhlissa pöydälle herkästi jäävät lihakeitto ja ribsit. Myöskään kinkku- ja lohikiusaukset tai grillimakkara eivät ole vieraiden suuria makunautintoja, kertoo Fredmanin liiketoimintajohtaja Peter Nyman tiedotteessaan.

Monesta juhlapöydästä tuttu voileipäkakku ei mahdu viiden suosituimman ruokalajin joukkoon. Graavilohi on herkku, joka jakaa ihmisiä lähes kahtia. Graavattu herkku mahtuu sekä suosikkien että inhokkien top viiden joukkoon.

Perinteiset ruoat menevät selvästi uusien tulokkaiden ohi kesän juhlien tarjoiluissa. Vastaajien mielestä savulohi, karjalanpaisti, uudet perunat ja ruokaisa salaatti ovat parasta juhlaruokaa. Graavilohi jakaa vahvimmin mielipiteet. Se löytyy kärkiviisikosta sekä inhokkien että lempiruokien listalta.

Savulohi menee kirkkaasti kesäjuhlaruokien kärkeen. Sitä ottaisi lautaselleen jopa 80 prosenttia suomalaisista ja 44 prosenttia vastaajista hakisi varmuudella vielä lisääkin. Vastaukset ovat samansuuntaisia koko maassa asuinpaikasta riippumatta.

Kesäjuhlien top 5 inhokit – En ikinä ottaisi lautaselle:

1. sushi

2. lihakeitto

3. ribsit

4. graavilohi

5. kinkkukiusaus

Kesäjuhlien top 5 suosikit – Tätä haen varmasti lisää:

1. savulohi

2. karjalanpaisti

3. uudet perunat

4. ruokaisa salaatti

5. graavilohi