Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuore kysely sähkön hinnasta: Näin moni joutui käyttämään Uudellamaalla säästöjä sähkölaskuihinsa

Lähes joka viides kuluttaja Uudellamaalla joutui turvautumaan säästöihin sähkön hinnan nousun takia. Asia selviää sähkövertailu Vertaaensin.fi:n teettämästä kyselytutkimuksesta, josta sivusto kertoo tiedotteessaan.

Säästöihin turvautuminen oli yleisintä 18–29-vuotiaiden keskuudessa, jossa vastaajista noin 40 prosenttia joutui turvautumaan säästöihin. Lähes yhtä yleistä omiin säästöihin turvautuminen oli pienessä kaupungissa asuvilla ja kolmanneksi yleisintä maaseudulla asuvilla.

Harvinaisinta säästöihin turvautuminen oli pääkaupunkiseudulla asuvilla (18 prosenttia) ja yli 60-vuotiailla (19 prosenttia). Kyselytutkimuksesta selvisi, että sähkösopimustyypillä ei ollut korrelaatiota sen suhteen joutuiko vastaaja turvautumaan säästöihinsä.

Tutkimuksen kohderyhmänä olivat kotitalouden sähkösopimuksista vastaavat yli 18-vuotiaat kuluttajat, joiden lähtöotos edustaa koko Suomea sukupuolen, iän ja alueen mukaan. Kyselyyn vastasi 1 050 suomalaista. Tiedonkeruu toteutettiin YouGov Finlandin kuluttajapaneelissa 6.–10. maaliskuuta.