Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

2,4 miljoonan euron uhkasakko – Poliisihallitus kielsi rahapeliyhtiöltä markkinoinnin Suomessa

Poliisihallitus on kieltänyt BML Group Ltd:ia markkinoimasta rahapelejä Suomeen arpajaislain vastaisesti ja asettanut kiellon tehosteeksi 2,4 miljoonan euron uhkasakon. BML Group Ltd on Betsson AB:n tytäryhtiö.

Yhtiöllä on viranomaisten mukaan tytäryhtiöineen ollut useita mahdollisuuksia lausua oma näkemyksensä ja muuttaa toimintaansa Poliisihallituksen näkemyksen mukaisesti. Yhtiö on kuulemisprosessin aikana tehnyt joitakin muutoksia muun muassa käyttämiinsä markkinointikanaviin liittyen, mutta tästä huolimatta markkinointi Manner-Suomeen on jatkunut keskeytyksettä.

Poliisihallitus arvioi BML Group Ltd:n taloudellisten intressien olevan suuret toiminnan jatkamiseksi ja katsoo lainvastaisen toiminnan jatkuneen pitkään, Poliisihallituksen aiemmista valvontatoimenpiteistä huolimatta. Poliisihallitus on arvioinut yhtiön tekemiä toimenpiteitä markkinoinnin vähentämiseksi, mikä on uhkasakon suuruutta määritellessä otettu lieventävänä seikkana huomioon.

Poliisihallituksen yhtiölle antama kielto koskee aineistoa, jolla suoraan tai epäsuorasti edistetään rahapelien myyntiä Manner-Suomessa BML Group Ltd:n rahapelisivustoilla.

Kielto käsittää myös BML Group Ltd:n lukuun tapahtuvan markkinoinnin muiden kuin yhtiön itsensä omistamilla ja hallinnoimilla verkkosivuilla siten, että markkinoija saa taloudellista hyötyä BML Group Ltd:ltä tai muulta sen lukuun.

Mikäli BML Group Ltd kiellosta huolimatta jatkaa rahapelien markkinointia Manner-Suomeen, ryhtyy Poliisihallitus toimenpiteisiin uhkasakon tuomitsemiseksi maksettavaksi.

Päätös astuu voimaan 3. kesäkuuta. BML Group Ltd:llä on mahdollisuus valittaa päätöksestä samaan päivämäärään mennessä.