Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huutjärven kuudesluokkalaiset tekivät Haaviston konepajalle rap-sanoituksen

Koululaiset osoittivat luovuutta ja yritteliäisyyttä leirikoulun matkarahoja hankkiessaan.

Huutjärven 6A-luokka oli aktiivinen ja aloitteellinen, kun alkoivat viime syksynä hankkia varoja kevään leirikoulua varten. Matka suuntaa Vierumäen urheiluopistolla kahdeksi vuorokaudeksi. Siellä on valittuna kymmenen oppilaiden mielestä kiinnostavinta lajia kokeiltavaksi.

Varoja on kerätty yrittäjyyden hengessä. Luokka on mukana Nuori yrittäjyys -ohjelmassa. He ovat toteuttaneet syksystä alkaen arpajaisia, myyneet kakkuja, olleet koulun myyjäisissä mukana ja järjestäneet ystävänpäivän diskon.

Luokan opettaja Margit Sakki on erikoistunut yrittäjyyskasvatukseen ja saanut puhallettua henkeä oppilaisiin.

Leirikoulun rahat alkoi olla muuten kasassa, mutta linja-autokuljetus Pyhtäältä Heinolaan kaipasi vielä rahaa. Yhden oppilaan vanhempi ehdotti oppilaille yhteydenottoa Haaviston Konepajalle. Ensin oppilaiden piti miettiä, mitä heillä on myös annettavaa yritykselle, etteivät pelkästään pyydä rahaa. Tästä kiitti myös yrittäjä, toimitusjohtaja Jarkko Haavisto.

– Tämä on oikea tapa lähestyä yritystä. Monesti tulee vain pyynti saada rahaa, mutta tässä oli purettu ajatus, mitä teillä oli tarjota. Näin se pitää hoitaa.

Oppilaat olivat tutustuneet Haaviston Konepajaan heidän nettisivujen kautta. Sieltä syntyi eri ryhmissä useita sanoituksia, joista yksi valikoitui kehyksissä annettavaksi Haavistolle. Kaikki muutkin esitettiin luokassa ja ojennettiin kansiossa yrittäjälle muistoksi.

– Tämä on mahtava, päätyy meidän kahvihuoneeseen kunniapaikalle, Jarkko Haavisto tuuletti.

Kehystetyn rap-sanoituksen lisäksi hänelle ojennettiin yhden oppilaan tekemä kultainen pöllö.

Tämä on oikea tapa lähestyä yritystä.

Jarkko Haavisto

Haaviston Konepaja oli tyytyväinen maksaessaan leirikoulun kuluja.

– Puhelinsoitto, joka tuli täältä koululta, oli kuin apinaa koijataan. Tämä oli niin kaheli juttu, ettei muuta voinut sanoa kuin kyllä. Yrittäjyyteen kuuluu ideoida, miettiä ja toteuttaa niitä unelmia ja ajatuksia. Kaheli ajatus, hieno toteutus ja suuri arvostus. Täys kymppi.

Haaviston konepaja-rap:

Toimistossa kaaviot odottaa,

ja asiakkaat uusia osia jonottaa.

Mukava porukka sua palvelee,

ja hyvän työn laatu varmenee.

Onnistuu sorvaus, jyrsintä ja poraus,

myös hionta ja hitsaus.

Jarkko huonot osat sortaa,

ja paremmilla ne myös korvaa.

Varaosat löytyy, kun jotain puuttuu,

apuakin saa, jos jotain juuttuu.

Maailman paras konepaja on tää,

Haaviston Jarkon sieltä löytää.