Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peliyhtiö Supercell otti yhteyttä – kehuu Huutjärven oppilaita

Kevään näyttely kirjastolla nosti nuorten kuvat esiin.

Huutjärven koulun oppilaiden kevätnäyttelyssä olleet teokset tavoittivat supercelliläiset Helsingissä. Useat ihmiset olivat jakaneet heille kuvia näyttelyn teoksista sosiaalisen median välityksellä.

– Kuvia oli vastaanottanut ymmärtääkseni Clash of Clans -tiimin lead Eino Joas, joka on entinen pyhtääläinen ja vanha koulumme oppilas, kertoo kuvaamataidon opettaja Hanne Tuomivaara.

Clash of Clans on suomalaisen peliyhtiö Supercellin noin 10 vuotta sitten julkaisema videopeli. Pelissä on tarkoitus rakentaa oma kylä ja kehittää sitä. Pelin kannalta hyökkääminen on tärkeää. Clash of Clans on saavuttanut suurta suosiota ja on ollut App Storen latauslistan kärjessä.

– Clash of Clans -pelin Community Manager Darian Vorlick otti yhteyttä minuun ja kertoi että Clash of Clans -pelihahmoista tehdyt värikkäät tussipiirustukset olivat tehneet vaikutuksen pelin koko tiimiin. He halusivat huomioida yhden oppilaan sijaan koko 15 oppilaan Luovasti kuvista -kuvataideryhmää.

Olihan se iso juttu.

Luovasti kuvista -kuvataideryhmä on vapaavalintainen kurssi. Siksi opettajan mukaan oppilaat ovat myös hyvin motivoituneita.

Tunneilla kerran viikossa piirretään ja maalataan omia mielenkiinnon kohteita. Oppilaille haetaan heidän omia tekniikoita, nostetaan omat vahvuudet ja jokainen on saanut kehittää omaa ilmaisuaan.

Kevään näyttelyssä oli useiden luokkien töitä esillä, mutta tämä ryhmä sai huomiota Supercelliltä.

– Olihan se iso juttu pelkästään, kun töitä oli oikeassa näyttelyssä, oppilaat kommentoivat näyttelykokemusta.

Nuorten työt näyttelyssä koulun ulkopuolella tavoitti laajemmin ihmisiä ja somen kautta levisi vielä enemmän. Samaan aikaan kirjaston monitoimitilassa ollut ennakkoäänestys vielä toi näyttelyyn useampia pyhtääläisiä.

Koululle saapuneessa paketissa oli 15 Clash of Clans -pelin Valkyrie-fanifiguuria ja paljon erilaisia hahmotarroja. Paketin mukana tullut kirje yhdeksäsluokkalaisille oli myös hyvin kannustava ja siinä rohkaistiin oppilaita kehittämään taitojaan ja lahjakkuuttaan läpi elämän.

Oppilaat ja opettaja olivat ihmeissään ja kiitollisia näin odottamattomasta huomiosta.