Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avoin kevätrieha kaikille torstaina – erityisesti ikäihmisille

”Tyytyväinen ihminen on onnellinen”. Lainaus on jutussa haastatellun Reino Törmikoksen sisarelta. Hän on kiteyttänyt onnellisuuden salaisuuden omien havaintojensa pohjalta.

Toukokuun viimeisenä torstaina 25. toukokuuta Pyhtäällä toimiva moniammatillinen yhteistyöryhmä YTY järjestää palvelutalo Mäntyrinteen pihalla kaikille avoimen kevätriehan. Ikäihmiset ovat tapahtuman ensisijainen kohderyhmä.

Luvassa on niin musiikkia kuin pihapelejä. Kaiken kruunaa grillimakkaratarjoilu.

Yksi osallistujista on tiedossa jo etukäteen. Siltakylässä asuva Reino Törmikoski, 93, osallistuu aktiivisesti varttuneemmalle väelle järjestettyihin tapahtumiin. Reinolla on tapahtumista mukavia muistoja vuosien varrelta, kuten viimevuotisessa kevättapahtumassa sattumalta tavattu ystävä vuosikymmenten takaa.

Kevät ja kesä ovat muutoinkin sellaista aikaa, jolloin Reino kulkee sähkömopollaan, ”bemarilla”, tutkailemassa ympäristöä.

– On kiva kulkea ja katsella kevään edistymistä. Se piristää, kun saa tavata muita ihmisiä. Kotona saa istua ihan riittämiin, vaikka osallistuisi joka kissanristiäisiin.