Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahvila kiertueella – Cafetar tuo kahvia kansalle

Uutuuttaan hohtava kahvilavaunu seisoo Sammalmetsässä kotipihalla odottamassa ensimmäistä keikkaa.

Myyntiluukun alla on hauska teksti ”Tiesitkö, että kahvi on epäterveellistä? En minäkään.” Vaunu on vuonna 2021 perustetun Cafetar toiminimen liikkuva kahvila. Yrittäjä Taru Jokinen on lähtökuopissa. Tällä viikolla on ensimmäinen asiakastilaisuus, yksityisen yrityksen tapahtuma.

– Siellä tarjoillaan kakkukahvit. Sitten lauantaina 13. toukokuuta Harjun Oppimiskeskuksessa on Kaakkoisralli, missä on vitriinit täynnä tavaraa ja grillimakkaraakin pitää olla.

Vaunu on juhlavan kokoinen. 5,5 metriä pitkä, noin 2,5 metriä leveä ja korkeuttakin noin 3 metriä. Sisällä on täysi valmius. Jääkaapit, pakastimet, uuni paistamiseen ja mikro sekä tietenkin kahvinkeitin ja erikoiskahvikonekin on tulossa.

Vitriineihin tulee suolaista ja makeaa pääosin yhteistyökumppaneilta.

Tämän homman positiivisuus on siinä, että paikat ja ihmiset vaihtuu.

– Vaunun eteen laitan tapahtumakohtaisesti teltat ja tuolit.

Tulevana kesänä Jokinen ajaa vaunua sisään ja saa kokemusta sen operoinnista. Toki hän on arvioinut ennakkoon, miten palvelu tiskillä toimii ja kaikki rullaa tehokkaasti.

Pääasiassa hän aikoo olla itse töissä, mutta tarvittaessa palkkaa apuvoimia.

Vaunu tullaan näkemään myös Siltiksellä yhtenä päivänä, Hevoset Bastionissa Haminassa ja kesän suurin ponnistus on Loviisan asuntomessut. Siellä Cafetar tarjoilee makuelämyksiä koko kuukauden. Asuntomessuilta meren lahden yli johtavan kävelysillan kaupungin päässä on alue, missä on useita palvelun tuottajia, kahvilavaunu yhtenä niistä.

Pyörillä liikkuva kahvilavaunu innostaa Jokista niin, että pitäisi päästä jo tien päälle.

Hän on taustaltaan sisustussuunnittelija ja opiskellut myös markkinointia sekä verkkokauppaa. Nyt kuitenkin kohtalo ja omat päätökset ovat ohjanneet suoraan asiakaskohtaamiseen.

– Hain koronan aikana liikekiinteistöä kahvilalle, mutta asiakasmäärät, vuokrat ja asiakkaiden riittävyys ei oikein kohtaa täällä.

Kahvilavaunussa ei ole kiinteitä vuokrakuluja, vain tapahtumien paikkamaksut. Hän on myös pohtinut perhettä ja yrittäjäpuolisoa. Kiinteässä kahvilassa olisi kiinni päivittäin viimeistään aamu seitsemästä pitkälle iltaan. Siihen ei perheellisen elämä taitu. Kalenterit täsmätään puolison kanssa, molemmat pitävät vuorollaan kotia pystyssä.

– Ehkä nyt on tämän aika, eikä näitä vaunuja ole hirveästi. Luulen, että tämän homman positiivisuus on siinä, että paikat ja ihmiset vaihtuu. Sellaista eläväistä.