Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

30 vuotta sitten | Pyhtäänlehdessä kirjoitettiin 8.3.1993 teiden kunnosta, ystävyyskunnan rehtorin ryöpytyksestä ja Euroopan parhaitten palkitsemisesta

Pimeys vai umpihanki. Teiden kunnossapitorahoista ei voida enää tinkiä. Pian joudutaan valitsemaan, pidetäänkö katuvalot pimeänä vai jätetäänkö tiet auraamatta.

Kunnan teknisellä osastolla on paiskittu hartiavoimin töitä, jotta tiet pysyisivät vähenevistä määrärahoista huolimatta kelvollisessa kunnossa. Lumen aurauksessa on jo muutamia vuosia ollut käytössä tietyt standardit. Kalusto lähtee liikkeelle, kun nietosta on kertynyt sovittu senttimäärä.

Yksi kunnon pyry hotkaisee kunnan kassasta 7 500–10 000 markkaa. Viime vuonna kaavateiden auraus ja hiekoitus maksoivat 168 000 markkaa.

– Kannattaa muistaa, että vastuu on tiellä liikkujalla, vaikka tienpitäjää joskus syytetäänkin, sanoi kunnan maanrakennusmestari Jukka Nieminen.

Vihulan rehtori ryöpytyksessä. Virolaislehti väittää Vihulan koulun rehtorin anastaneen pyhtääläisten lahjoittaman auton itselleen. Rehtori vakuuttaa auton olevan koululaisten käytössä ja kirjoittelun johtuvan valtataistelusta.

Liivimaa Kroonika-lehdessä ilmestyi hiljattain artikkeli, jossa Vihulan ala-asteen rehtori Veiko Metssaarta syytetään bussin anastamisesta omiin nimiin. Lehden mukaan rehtori oli rekisteröinyt auton itselleen ja salannut, että auto hankittiin Suomessa kerätyillä varoilla. Lehti ryöpyttää rehtoria myös siitä, että tämä on huristellut viime kesänä parikymmentä tuhatta kilometriä omia ajoja.

Asiasta nousi kohu, jonka seurauksena lääninhallitus perusti toimikunnan tutkimaan asiaa. Toimikunnan toteamus oli tyly: rehtori oli pettänyt lahjoittajien luottamuksen ottamalla haltuunsa koululle kuuluvan auton. Toimikunta ei pitänyt uskottavana selitystä, että rehtori oli toiminut tietämättömyydestä ja tyhmyydestä.

Euroopan parhaat palkittiin. Tanskassa dartsin nuorten EM-kisoissa heittäneet Päkki Dartsin Jane Wiren ja PyMo-tikan Sami Salama palasivat kotiin mahtavan mitalisaaliin kera. Niinpä kuntakin muisti lamasta huolimatta kuohujuomalla, kukkapuskilla ja ruskeilla kirjekuorilla Euroopan tarkimpia tikanheittäjiä.

Nelisen vuotta heittäneen Janen saalis eri sarjoista oli kolme kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi. Puolitoista vuotta tosimielellä kisailleen Samin kaulaan ripustettiin kolme kultaista ja yksi pronssinen mitali.

Vaikka Jane ja Sami tiedetään tarkkakätisiksi ja lujahermoisiksi, oli näin mahtava menestys toki yllätys.