Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei tarjouksia Kaunissaaren kilpailutuksessa – tulos vapauttaa nyt kunnan neuvottelemaan

Toki kyse on laajemmasta asiasta kuin pelkän satamaoperaattorin saamisesta Kaunissaareen. Kunta haki investoijaa ja operaattoria nyt jo toisen kerran. Satamalaajennuksen alkaessa muutama vuosi sitten, kunnalla oli jo yksi taho, joka oli kiinnostunut investoimaan. Tämä vetäytyi hankkeesta, kun näytti, ettei satamaa saada kelvolliseksi veneilijöille.

Toinen kilpailutus päättyi tammikuun loppuun, eikä määräaikaan tullut ainuttakaan tarjousta. Asiakirjoihin oli sentään käynyt tutustumassa yli kaksikymmentä asiasta kiinnostunutta.

Pyhtää on etsinyt Kaunissaaren satamalle pitkäaikaista kehittäjää kolmenkymmenen vuoden vuokrasopimuksella.

Pyhtään kunnanjohtaja Terhi Lindholm ei yllättynyt siitä, että tarjouksia ei lopulta tullut. Sataman kehittäminen jatkuu joka tapauksessa.

– Täytyy jatkossa miettiä, voiko satamaan kaavailtuja toimintoja jollakin tavalla pilkkoa pienempiin osiin, Lindholm pohtii.

Pyhtään tekninen johtaja Janne Kaulio muistutti, että vastausten puuttuminen mahdollistaa Pyhtäälle nyt myös suorahankinnan.

– Nyt voimme käydä neuvotteluja suoraan haluamamme kumppanin kanssa sillä edellytyksellä, että tarjouspyynnön ehtoja ei merkittävästi muuteta, Kaulio totesi.

Onko tällaisia kumppaneita tiedossa.

– Yksi on kiinnostunut. Soittoja tuli kilpailutuksen tulosten tiedottamisen jälkeen muutamia.

Hän painotti, että heidän pitää nyt kunnassa miettiä pitääkö aiottua konseptia muuttaa.

– Rahan hintaa ei tiedä tällä hetkellä, taitaa olla kaikkein huonoin aika investoinneille.

Kaulio on käynyt tutustumassa useihin venesatamiin Länsi-Suomessa. Hänestä niistä useamman voisi siirtää sellaisenaan Kaunissaareen. Erona on kuitenkin, että se on kaukana mantereesta.

Hän puolusti edelleen myös mallia, missä paikalla olisi yksi päätoimija.

– Etu on, jos on yksi päävetäjä brändää sen. Monen pienen yrittäjän kanssa ei välttämättä päästä yksimielisyyteen edes markkinoinnista.

Kaulio korosti, miten Kaunissaaren sataman viime kesän tuotto myös lähes tuplaantui aikaisemmista kesistä. On hyvä suunta, kun nähdään, että satama tuottaa enemmän kuin aiheuttaa kunnalle vuosittain kuluja.

Hän nosti saarelaisten positiivisen otteen. Kaunissaaren Maja on uusinut nettisivunsa ja lisännyt tarjontaa. Mustikka aikoo panostaa musiikkitapahtumaan ensi kesänä.

Pitäisikö odottaa muutama kesä, että nähdään, miten Kaunissaaren kävijämäärät ja tuotto lisääntyvät?

– Nyt voi tulla tekemään ehdotuksia Kaunissaareen, voidaan neuvotella, kun ollaan jo kilpailutettu, Kaulio painotti vielä uudelleen.

Nyt voi tulla tekemään ehdotuksia Kaunissaareen.