Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyhtään Voima on jo yli 90-vuotias

Voiman toimintaan osallistuu vuosittain noin 70 lasta.

Viime vuonna vietettiin Pyhtään Voiman 90. juhlavuotta. Koronaepidemian vuoksi suurien juhlien järjestelyistä luovuttiin ja päädyttiin pienimuotoisempaan kokoontumiseen, kerrotaan Pyhtään Voiman tiedotteessa.

Voiman johtokunnan jäsenet perheineen viettivät pikkujouluja 9.12. Kyläkahvila Onnissa. Jouluruokailun lomassa muisteltiin videon ja kuvien muodossa Voiman 90-vuotista taivalta ja kiitettiin kauan seuran toiminnassa ja johtokunnassa mukana olleita jäseniä.

Pyhtään Voiman johtokunta palkitsi juhlissa johtokunnan jäsenen, Kimmo Nykäsen, ansioituneesta ja vuosikymmeniä kestäneestä seuratyön hyväksi tehdystä vapaaehtoistyöstä.

Kimmo Nykänen on ollut seuran johtokunnan jäsen vuodesta 1983. Hän on toiminut seuran sihteerinä, puheenjohtajana sekä taloudenhoitajana.

Lisäksi hän on toiminut eri jaostojen aktiivina, piirikokousedustajana, suunnistuksen ratamestarikouluttajana, nuorten suunnistusvalmentajana, urheilukoulun ja leirien ohjaajana ja TUL:n suunnistusmestaruuskilpailujen pääratamestarina sekä valmistanut suunnistuskarttoja urheiluseuroille talkootyönä.

90 vuoden aikana on ehtinyt tapahtua paljon ja muutos on näkynyt myös Pyhtään Voiman toiminnassa. Vaikka talkooväki on menneiltä vuosilta vähentynyt ja Voiman toiminta supistunut, on sitä haluttu kehittää ja ajanmukaistaa vuoden 2013 johtokunnassa tapahtuneen sukupolvenvaihdoksen myötä.

Seura järjestää lapsille ja lapsiperheille erilaisia liikuntatapahtumia ympäri vuoden toiminnan painottuen hiihtoon ja suunnistukseen.

Voiman toimintaan osallistuu vuosittain noin 70 lasta ja heistä aktiivisimmat palkitaan kauden päättäjäisissä. Seuran tavoitteena on edelleen tarjota matalalla kynnyksellä lapsille ja nuorille liikunnan iloa ja onnistumisen kokemuksia.