Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkaupunkiseudun valkoinen kurittaja ei säästä jätehuoltoakaan – roskiksia ei saada tyhjennettyä aikataulussa

Alkuviikon lumimyräkkä, vaikea kelitilanne ja kinostunut lumi voivat aiheuttaa haasteita myös jätehuollolle ainakin viikon ajan.

Jäteastioiden tyhjennykset ovat viivästyneet koko pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen alueella, tiedottaa Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY.

Pyhtään lentokentällä jo 43 senttimetriä lunta – Kouvolan Utissa lumi hädin tuskin peittää maan

Lumikaaos valtasi Riihimäen ja Hyvinkään – katso hyiset kuvat myräkän keskeltä

Etelässä voi olla kohta enemmän lunta kuin Lapissa – Näin todennäköinen on valkea joulu

Lumimyräkkä yllätti VR:n: yli puolet Suomen kaukojunista myöhässä – muitakin syitä löytyi kuin vain säätila

HSY vetoaa nyt kaikkiin asukkaisiin ja kiinteistönhoitajiin, että nämä huolehtisivat pihojen, tien varsien ja jätetilojen esteettömyydestä.

– Toivomme ymmärrystä, yhteistyötä ja kärsivällisyyttä kaikilta. Kuljettajamme tekevät joka päivä parhaansa, jotta kaikkien jäteastiat saataisiin tyhjennettyä mahdollisimman pian. Kiinteistönhuoltajat ja aurauskalustokaan eivät ehdi joka paikkaan. Ongelmat tulevat kumuloitumaan ainakin tällä viikolla, kun lumi on tukkinut katuja, teitä ja pihoja, toteaa HSY:n kuljetuspalveluiden logistiikkapäällikkö Tero Salo tiedotteessa.

Ongelmia voivat aiheuttaa myös kiinni jäätyneet jäteastiat, niiden kannet ja jätetilojen ovet.

– Ole kärsivällinen, jos jäteastiasi tyhjennykset viivästyvät muutamalla arkipäivällä. Pienistä muutoksista ilmoittaminen ei tällä hetkellä auta, vaan se hidastaa jo valmiiksi ruuhkautunutta asiakaspalveluamme, muistuttaa Salo.