Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyhtäänlehti 30 vuotta sitten

Pyhtäänlehdessä kirjoitettiin 23. marraskuuta 1992 Siltakylän liikekeskuksen rakentamispäätöksestä, ilmeen kirkastumisesta ja laatuveneistä.

Siltakylän liikekeskus rakennetaan. Viisi miljoonaa markkaa maksavan liikekeskuksen rakentaminen alkaa ensi maaliskuussa. Talo on valmis ensi vuoden joulumarkkinoille.

Suurimman osan talon 1 000 neliömetristä täyttää päivittäistavarakauppa. Kiinteistöön tulevat tilat myös postille sekä Osuuspankin konttorille.

– Liikekeskuksen sijainti on erinomainen, kyllä se on kauppapaikka jos mikä. Muuten emme olisi lähteneet tällaiseen mukaan. Posti ja pankki takaavat, että kulmilla on liikettä. Paljon riippuu tietysti myös päivittäistavarakauppiaan ammattitaidosta, rakennuttajayhtiö Oka Oy:n toimitusjohtaja Juhani Pousi sanoo.

Elinkeinoasiamies Jussi Lehtinen ei salaile tyytyväisyyttään. Pitkään junnannut hanke on vihdoin vauhdissa.

Kirkonkylän ilme kirkastuu. Raitille tulee upeat, mutta kalliit valot. Uutta kirkkosiltaa on huristeltu pari viikkoa.

Vielä alkusyksystä näyttänyt kirkonkylän keskusta alkaa selkiytyä. Uusi silta on auki, reunakiveykset paikoillaan ja uudet, lähes 8 000 markkaa kappaleelta maksavat valaisimet ovat viittä vaille valmiit.

Kaikkiaan kirkonkylän ilmeen kohennukseen kuluu rahaa noin seitsemän miljoonaa markkaa. Alkuperäinen osuus piti olla miljoonan luokkaa. Lasku on kuitenkin noussut, pääasiassa ennakoitua kalliimpien valaisinten vuoksi.

Muutkin maisemointityön yksityiskohdat on pyritty toteuttamaan tyyliin ”viimeisen päälle”. Esimerkiksi sillan jatkeena kulkevien betonikaiteiden malli on Tanskasta.

Laatuveneitä Siltakylästä. Kunnasta löytyy puuveneiden valmistajien lisäksi pieni yhden miehen veneyritys, Siltakylän Lasikuitu, vuoden 1992 pyhtääläinen yrittäjä ja kunnan yrittäjäpalkinnon saaja.

Yritystä vetävä Jorma Arvola aloitti itsenäisen työn vuonna 1983 oltuaan sitä ennen Wahlroosit Oy:llä lihanleikkaajana 23 vuotta. Tehtyään Porvoossa serkkunsa luona oman n. 5-metrisen veneen vuonna 1977, innostui Arvola oman yrityksen perustamisesta. Sen hän sitten toteuttikin rakennettuaan 180 neliön hallin kotinsa pihapiiriin, Siltakylään. Toiminnan kehittyessä oli aihetta rakentaa laajennus vuonna 1989, korkeampaa tilaa tuli n. 300 neliötä lisää.

Laatu on Sila-veneiden myyntivaltti. Mainonta on pientä, paras tulos Arvolan mukaan saadaan käyttäjien kokemuksien perusteella ”puskaradion” kautta.

Laadusta kertoo sekin, että yhtään venettä kaikkiaan n. tuhannesta valmistuneesta ei ole tullut takaisin korjattavaksi muutoin kuin myrskyvahinkojen takia.