Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Satutaiteilija lahjoittaa vauvoille kettuhattuja

Pyhtääläinen Petronella Grahn lahjoittaa Pyhtään vauvoille kettuhattuja.

Pyhtääläinen satukirjailija, satutaiteilija, vaate- ja kangassuunnittelija ja Pomenian satumaailman luoja Petronella Grahn lahjoittaa uusille pyhtääläisvauvoille kolmekymmentä kettuaiheista päähinettä, kerrotaan Pyhtään kunnan tiedotteessa.

Grahnin suunnittelemien kettuhattujen tuotannosta vastaa pyhtääläisen Kotiompelimo Paulinen Viivi Lillberg.

– Hattuja on nyt aluksi kolmekymmentä, mutta täytyy tietysti kannustaa pyhtääläisiä ahkeroimaan kuntaan lisää pikkukettuja, jos vaikka päästään tekemään lisää hattuja, vinkkaa Grahn pilke silmäkulmassaan.

Grahnin lastenkirjoja löytyy Pyhtään kirjastosta, ja hänen taidettaan on esillä muun muassa Purolan koululla, Huutjärven koulun esikoulutiloissa, Pyhtään terveyskeskuksessa ja Taikametsän päiväkodissa.

Jo ennestään pyhtääläisvauvat ovat saaneet vauvalahjaksi Grahnin suunnittelemia kettukuvioisia tyynyliinoja ja lakanoita.

– Hatut ovat oikein hyvä lisä vauvalahjaan ja on erityisen tärkeää, että pyhtääläisvauvoille voidaan antaa nimenomaan Pyhtäällä suunniteltuja ja valmistettuja tuotteita, sanoo Pyhtään kunnanjohtaja Terhi Lindholm.