Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Musikaali toimii Kotkan kaupunginteatterin näyttämöllä

Vierailijat, oman talon näyttelijät ja paikalliset muusikot tarjoilevat lavaa suuremman musikaalielämyksen.

Satsaus suurtuotantoon on kannattanut. Viisitoista näyttelijää lavalla, seitsemän muusikkoa lavan alla ja toista kymmentä näyttämötyöntekijää sekä teknikkoa luovat todellisen musikaalielämyksen Kotkassa.

Marschall Brickmanin ja Rick Elicen tekstiin ja Andrew Lippan musiikkiin perustuva Addams Family on saanut hienon toteutuksen ohjaaja Karja Krohnin ja kapellimestari Ilja Kaskimaan johdolla.

Valtavasta tekijäluettelosta niin painetusta kuin www-sivuiltakin puuttuu kaksi nimeä. Tekstin suomentaja ja laulujen sanoittaja. He ovat Tiina Puumalainen ja Ilpo Tiihonen.

Usein näyttämöllä olevat henkilöt eivät ole uskottavia, oli sitten kyse draamasta tai komediasta. Niistä paistaa läpi näyttelijän esittämä hahmo.

Addams Familyn hahmot olivat uskottavia, ne eivät olleet näyttelijöiden esittämiä hassuja rooleja, vaan aitoja, ehyitä hahmoja. Silti kaikki oli niin hassua, hauskaa ja uskomatonta.

Iso orkesteri toimi.

Isä Gomez Addamsia esittänyt vierailija Tommi Rantamäki kannatteli kokonaisuutta. Ihailtava, ilmeikäs puhe, hyvä laulaja ja mahtava kehon hallinta.

Syvä kumarrus myös kahdelle muulle vierailijalle äiti Morticia Addamsina Mervi Takatalo sekä Wednesday Addamsina Maiju-Riina Huttunen.

Aitoa huumoria ja näyttämön haltuunottoa esitti myös ensi-iltayleisön työskentelyllään hurmannut Faster-setä eli talon oma näyttelijä Mikkomarkus Ahtiainen. Vaikkei teksti antanut enempää tilaa, sen otti myös Pugsley Addamsina Kalle Kurikkala.

Taputukset suorilla käsillä myös Miia Maarasen Alice Beinekenille heittäytymisestä ja itsensä likoon laittamisesta. Samoin puolisonsa Mal Beinekenin roolissa Osku Haavisto.

Ainoa, jolta jäi kaipaamaan lisää, oli nuori sulhanen, Luckas Beinekenia esittänyt Juho Markkanen. Vaikka hän onkin hyvä laulaja, ei mimiikka tai kehonhallinta yltänyt samaan kuin muilla. Nyt työ jäi rutiinisuoritukseksi, eikä missään vaiheessa näkynyt intohimoa, pelkoa tai suurta tunnetta.

Iso orkesteri toimi, lauluäänten tasapainossa oli pientä hakua alkuun, mutta se tasoittui. Monitorin kautta seurattuna näyttämön tapahtumat pelasi virheettömästi yhteen.

Nostan hattua myös Kotkan kaupunginteatterin kulisseihin lavastuksen toteuttajille ja ennen muuta pukusuunnittelija Anne Hannulan suunnitteleman puvustuksen toteutuksesta Kati Karppinen, Johanna von Wonterghem, Niina Masalin, Helena Köckritz ja Anna Jääskeläinen.

Ja se käsi. Addams Family elokuvistakin jo tuttu käsi vilahteli siellä täällä esityksen aikana ja pääsi onneksi lopussa luovuttamaan vihkisormuksen.

Kotkan kaupunginteatterin Addams Familylle toivoo pitkää ikää ja paljon katsojia. Jollet ole vielä varannut lippuasi, kiirehdi tekemään se.