Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näkyvyyttä haettiin valottomalla loistolla – Business Pooki kokosi rajatun, mutta innostuneen kohderyhmän

Ensimmäistä kertaa järjestetty Business Pooki kokosi tilaisuuteen Kotkan-Haminan seudulla toimivia ja seudusta kiinnostuneita yrityksiä.

– Tämän piti olla jo vuonna 2020 toukokuussa, mutta korona sotki jutut, valaisi pääjärjestäjä kehittämisyhtiö Cursorin Invest in johtaja Ilkka Hasanen.

– Tarkoitus on saada yritykset kohtaamaan, että ne voivat verkostoitua ja löytää yhteistä liiketoimintaa.

Koska tarkoitus on houkutella yrityksiä muualta seudulle, eikö tilaisuus olisi kannattanut järjestää pääkaupunkiseudulla?

– Haluttiin pitää se seudulla. Halutaan, että yritykset tulevat samalla tutustumaan, jos tämä ei ole tuttu paikka.

Ollaanko hakemassa seudulle sijoittuvia yrityksiä vai seudulla oleville alihankkijoita?

– Sekä että, mutta kyllä meidän tavoite on saada tänne sijoittuvia yrityksiä. Toki heillä pitää olla jonkinnäköinen liiketoiminnan siemen, että alkavat miettiä sijoittumista tai perustamaan uutta liiketoimintapistettä tänne.

Koolla oli noin nelisenkymmentä yritystä ja kuntien edustajaa. Noin puolet muualta. Pyhtään kunta oli mukana esittelemässä teollisuus- ja liiketonttejaan.

Miten Cursor kutsui tilaisuuteen, kun suurempaa mainoskampanjaa ei ole ollut näkyvissä?

– Se on ollut aika lailla käsin poimimalla ja ollaan oltu terrierinä kolme vuotta. Tietty rinki on ollut kiinnostunut seudun kehityksestä ja akku-uutisista ja paljon monesta muustakin. Sitä kautta on ensimmäinen ydinporukka kehittynyt.

Miksi nimenä ja viestinä on pooki, valoton loisto, eikä valon kanssa tai peräti majakka.

– Vaikea kysymys, se vain tuli jostain.

Vantaalainen yritys Aneo Software oli standyllä esittelemässä toimintaansa ja toimitusjohtaja Markku Lyyskin korvilla kuuntelemassa viestiä seudulta.

– Teemme kunnossapitojärjestelmiä teollisuuteen, huoltopalveluliiketoimintaan. Asiakkaita ovat yritykset huvipuistoista paperitehtaisiin.

Kiinnostusta Kotkaa kohtaan?

– Hyvin mielenkiintoinen, mitä tuossa aamupäivällä kuuntelin, niin täällä nousee teollisuutta ja tulee lisää työpaikkoja. Tänne tulee tarve varmasti myös kunnossapitojärjestelmille.

Heillä ei ole kuitenkaan heti tarve siirtyä Kotkaan, sillä heidän palvelunsa voidaan operoida Vantaan Tikkurilasta.

– Se ei poista sitä, etteikö pidä joskus paikalla käydä kädestä pitäen ohjaamassa. Viimeisen kahden vuoden aikana on huomattu, miten teamsilla pystyy hoitamaan asioita. Se tullaanko Kotkaan, pitää erikseen miettiä.