Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhteisöllisyys ja osallistuminen korostui Laivaranta-päivässä

Purolan Laivarannan piha täyttyi autoista kauniina syyskuisena lauantaina.

Toisen kerran järjestetty Laivaranta-päivä oli löytänyt asiakkaansa. Voiko puhua asiakkaista, kun kyse on tutuista ja kyläläisistä eri puolilta Pyhtään kyliä ja kauempaakin? Yhteisö veti kauempaa Kotkasta ja Haminastakin.

Laivarannan isäntä, yrittäjä Riku Pirinen mainosti keskipäivän ohjelmallisen tilaisuuden aluksi tuottajia, käsityöläisiä ja leipureita paikalla. Heillä oli tarjolla laadukkaita tuotteita. Hänellä itsellään oli tarjous saada varata Laivaranta omiin juhliin tai kokouksiin alennushintaan päivän aikana.

Tervehdyspuheen tuli pitämään kunnanjohtaja Terhi Lindholm ja ohjelmaa esitti teatteriryhmä Kimara Kotkasta.

– Mukava yhdessäolo on tärkeintä, Pirinen painotti ja heitti sen jälkeen kysymyksen kunnanjohtajalle isosta kuvasta pienen kunnan rooliin.

– Olen miettinyt, kun on kaikenlaisia murroksia ja mullistuksia, korona eriytti ihmisiä, sota on tuonut turvattomuutta ja kuningatarkin meni kuolemaan. Aikakaudet vaihtuu. Minkälainen ajatus Pyhtäällä on osallisuudesta ja yhteisöllisyydestä? Tässäkin yritetään Pro Laivarannan toimesta sitä lisätä, että ihmiset osallistuisivat ja pitäisivät kokouksia.

Lindholm aloitti kiittämällä miten on sattunut näin ihanan aurinkoinen päivä. Sekin vaikuttaa osallistumiseen.

– Edeltäjäni ovat tehneet hyvää työtä Pyhtäällä ja päättäjät tekevät töitä samaan suuntaan. Olen saanut reilun kuukauden aikana tutustua myös yrittäjiin ja heissäkin on yhteistyöhakuista ja halukasta porukkaa löytyy. On ollut kiva huomata, miten monet ovat tulleet kertomaan positiivista Pyhtäästä. Täällä on hyvä, yhteisöllinen meininki. Kiva on asua täällä, se on tullut niin vanhojen kuin tänne vasta muuttaneidenkin suusta. Se on Pyhtään etu, mitä pitää vahvistaa. Se vahvistaa samalla viestiä omasta kotikunnasta ja myös vahvistaa yhteisöllisyyttä.

Lindholm totesi, että kunta voi järjestää monia asioita, mutta tärkeää toimintaa ovat erilaisten yhdistysten ja seurojen aktiivisuus. Niiden kautta panostaminen yhteisöllisyyteen ja vuorovaikutukseen näkyy.

Pirinen nosti toisessa kysymyksessään Purolan Pyhtään keskipisteeksi, mutta onko se keskiössä kunnan kehittämisessä?

– Kun ollaan likipitäen Pyhtään keskipisteessä, kun vedetään linjat Hirvikoskelta Munapirttiin ja Ahvenkoskelta Heinlahteen. Miltä tämä keskipisteen maailma näyttää? Keihässalmea kehitetään isoja juttuja ja valtio vetää komeaa pikitietä. Kunnallistekniikka vaatii Laivarannaltakin panostusta. Koko ajan saa tilata tyhjennyksiä.

Lindholm painotti Keihässalmen merenrantakylän rakentamisen olevan iso hanke Pyhtäällä. Sen sopimuksessa on varauduttu, että kunta järjestää vesijohdon Keihässalmeen. Se tullaan tekemään tulevan talven aikana. Pirisen peräänkuuluttama jätevesijärjestelmä ei sisälly tähän, vaan arvioidaan erikseen.

Lopuksi kunnanjohtaja toivotti kaikki tervetulleeksi asukasiltaan Merihotelli Mäntyniemeen lauantaina 10. lokakuuta.