Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loviisa voitti Pyhtään ystävyysshakkiottelussa

Kymijokipäivän ystävyysshakkiottelu Loviisan ja Pyhtään välillä Strömforsin ruukissa päättyi Loviisan voittoon lauantaina. Pyhtää luovutti ottelun reilun puolen tunnin pelin jälkeen.

Loviisan kaupunginjohtajan Jan D. Okerblomin mustalla kuningattarella tekemä siirto sai Pyhtäätä edustaneen viestintä- ja markkinointiasiantuntija Jari Korkin tekemättömän paikan eteen ja hän kaatoi kuninkaansa luovuttamisen merkiksi.

– Aggressiivinen siirto kuningattarella yllätti minut, Korkki tiivisti tappion juurisyyn ottelun päätyttyä.

Aggressiivinen siirto kuningattarella yllätti minut.

Jari Korkki

Tasapuolisuuden nimissä on kuitenkin todettava, että Loviisalla oli käytössä neuvonantajana Bengt Peltonen, joka osasi pelin salat. Korkin avustaja oli joutunut perumaan tulonsa sairastumisen vuoksi ja näin ollen Korkki pelasi ylivoimaa vastaan. Ystävyysottelu järjestettiin yhteisen Kymijoen kunniaksi.

Pyhtäällä on mahdollisuus revanssiin ensi vuonna, sillä Loviisaan on suunnitteilla kesäksi 2023 ulkoshakkitapahtuma, joka järjestetään Loviisan torilla.

Kiinnostavasta shakkiottelusta huolimatta sade vesitti tämän vuoden Kymijokipäivän vieton. Juuri ennen puolta päivää alkanut pisarointi piti suuret yleisömassat ja lapsiperheet poissa ruukkialueelta, vaikka monenlaista nähtävää oli järjestetty.

– Täällä ei ole juulikaan minun kohderyhmääni, Klovni Mutteri surikin lompsiessaan ruukin väylillä kapsäkkinsä kanssa.

Lapsiperheiden sijasta kaksituntinen tapahtuma kiinnosti lähinnä varttuneempaa väkeä, joka ei pisaroita arastellut. Kävijöitä riitti jonkin verran alueen putiikeissa, Pajamuseon näyttelyissä sekä kahviloissa ja ravintoloissa. Enemmänkin yleisöä olisi alueelle mahtunut.