Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Destia kehittää uuden ajan lentoliikennettä Redstone Aeron kanssa

Destia on sopinut uuden ajan lentoliikenteen kehittämisen yhteistyöstä Redstone Aeron kanssa, joka omistaa Pyhtään lentokentän ja kehittää siitä digitaalisen lentokentän prototyyppiä.

Alue tunnetaan myös nimellä Helsinki-East Aerodrome ja siellä edistetään liikennealan kestävän kehityksen tavoitteita kehittämällä ja testaamalla sähköistä ja miehittämätöntä lentoliikennettä ja digitaalisia järjestelmiä.

Moni tällä hetkellä tieliikenteessä hyödynnettävä osaaminen on hyödynnettävissä myös lentokenttäympäristössä, kerrotaan Destian tiedotteessa. Siinä todetaan, että Destian asiantuntemus esimerkiksi sähkölataamisen, kelipalveluiden sekä kunnossapidon ja rakentamisen ratkaisuissa auttaa Redstone Aeroa kehittämään ja skaalaamaan uusia palveluita tulevaisuuden lentoliikenteen tarpeisiin.

– Tavoitteenamme on tehdä Helsinki-East Aerodromesta sähköisen ja digitaalisen lentämisen keskus, joka toimii moottorina koko Suomen ilmaliikenteen uudistamiselle ja kehittämiselle.

– On hienoa saada Destia mukaan kehitystyöhön. Yhdistämällä voimamme, voimme tarjota osaamista ja palveluita Suomen lentokenttäverkoston modernisoimiseksi, sanoo toimitusjohtaja Jouni Eho Redstone Aerosta.

– Jokainen uuden teknologian kulkuväline tarvitsee toimiakseen infrastruktuuria ja palveluita. Erilaiset strategiset selvitykset, automatisoitu kunnossapito, sähkölatausjärjestelmät sekä lentokenttäinfran suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito ovat kaikki osa-alueita, joissa Destialla on annettavaa sähköistyvälle ja automatisoituvalle lentoliikenteelle, toteaa Jorma Mäntynen, Destian Strategiset liikennejärjestelmät -osaamisalueen johtaja.

– Haluamme olla mukana kehittämässä huomisen liikennettä kohti kestäviä ratkaisuja myös ilmassa , sanoo Mäntynen.

Destia liittyy myös Tulevaisuuden ilmaliikenteen kehityskeskuksen LIFT-verkostoon.