Pyhtään Saaristomarkkinat elokuussa – Saariston Sirkka tai Sven julkistetaan avajaisissa

Pyhtään Saaristomarkkinat järjestetään tänäkin vuonna tuttuun aikaan tutussa paikassa eli Lökören pienvenesatamassa elokuun kolmantena viikonloppuna 19.–20.8.

Uutta on kuitenkin se, että tällä kertaa markkinoita ei järjestä kunta, sillä markkinoiden järjestäminen kilpailutettiin keväällä.

– Totesimme jo keväällä, että markkinatoiminta ei varsinaisesti kuulu kunnan ydintehtäviin, varsinkin jos joku muu kykenee järjestämään ne samaan hintaan, sanoo Pyhtään vt. kunnanjohtaja Tommi Koskinen kunnan tiedotteessa.

Tapahtuman tuottajat ovat Illuusio Oy:n Hannu Lehtinen ja Lökören pienvenesataman Cafe Sagittan yrittäjä Toni Reingoldt. Mukana tapahtumassa on myös Pyhtään Yrittäjät ry.

Ulkoistamisesta huolimatta tapahtumassa on mukana paljon tuttuja elementtejä. Esimerkiksi perinteinen Saariston Sirkka tai Sven tai pikemminkin tämän henkilöllisyys paljastetaan avajaisten yhteydessä.

Viime vuoden palkintotilaisuus oli erityisen sykähdyttävä, sillä Saariston Svenin tittelin sai pyhtääläislähtöinen Jyrki Kasvi, joka menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen marraskuussa.

– Avajaisten yhteydessä jaetaan myös Pyhtään tämän vuoden kulttuuri- ja yrittäjäpalkinnot, kertoo Pyhtään kulttuuri- ja matkailusihteeri Pauliina Sakki.

Saaristomarkkinoiden teemana on vapaa-aika, hyvää ruokaa ja musiikkia unohtamatta. Perjantai-illan musiikista vastaavat viime viikonloppuna omalla vapaa-ajallaan kovia kokenut ex-tangokuninkaallinen Jukka Hallikainen sekä bilebändi Hero.

– Lauantain vetonaula on kesän ainoan keikkansa Kymenlaaksossa heittävä Arttu Wiskari, paljastaa tapahtuman tuottaja Hannu Lehtinen.

Lauantain bilemusiikista vastaa puolestaan Kuokkavieraat-yhtye.

Etusivulla nyt

Luetuimmat