Pyhtäältä Pöydältä -tapahtuma saamassa jatkoa – ”Olisi tylsää jättää homma yhteen kertaan”

Pyhtäällä kesäkuussa ensimmäistä kertaa järjestetty Pyhtäältä Pöydältä -keskustelutapahtuma on saamassa jatkoa. Tapahtuman järjestäjät olivat kokonaisuuteen tyytyväisiä, vaikka sade hiukan häiritsi maksuttoman yleisöpäivän eli lauantain keskusteluja.

Pyhtäällä suunnitellaan kuitenkin jo jatkoa tapahtumalle, joka näin ensimmäisellä kerralla oli osa Pyhtään kunnan 675-vuotisjuhlallisuuksia, kerrotaan kunnan tiedotteessa.

– Itse tapahtuman järjestelyt olivat maailmanluokkaa, ja olisi tylsää jättää homma yhteen kertaan, pohtii Pyhtään vt. kunnanjohtaja Tommi Koskinen.

– Varmaan saimme kuitenkin hyvää oppia, jota kannattaa hyödyntää seuraavilla kerroilla, Koskinen lupailee.

Pyhtäältä Pöydältä -tapahtuman vastaava tuottaja, Pyhtään Kulttuuritalon hallituksen jäsen Vesa Ristimäki lupailee hänkin, että seuraavan kesän suunnittelu voisi alkaa jo elokuussa.

– Antaa nyt ihmisten pitää kesälomansa ja katsotaan niiden jälkeen, missä mennään. Silloin on Pyhtään uusi kunnanjohtaja Terhi Lindholmkin jo remmissä, Ristimäki toteaa.

Ristimäen mukaan tapahtuma täytti sille asetetut odotukset haasteista huolimatta.

– Isoin haaste ennakkoon oli löytää ajankohta, joka sopii kaikille. Alkukesän kiivas puoluekokousruuhka ja juhannukselta alkavat lomat käytännössä jättivät meille vain yhden vaihtoehdon.

Ristimäki iloitsee erityisesti keskustelujen korkeasta tasosta sekä siitä, että ihmiset myös kuuntelivat toisiaan.

– Suomen tulevaisuuden eteen täytyy kokoontua, puhua, kuunnella ja ymmärtää toisiamme vuosittain. Teemat varmasti osin vaihtuvat ensi vuodeksi, mutta se on ainoa keino viedä keskustelua eteenpäin.

Pyhtään viestintä- ja markkinointiasiantuntija Jari Korkki – joka toimi myös osassa keskusteluista vetäjänä – on hänkin tyytyväinen uuteen keskustelutapahtumaan.

Korkki muistuttaa, että myös suora livestriimaus keräsi varsinkin perjantaina nelinumeroisia katsojalukuja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat