Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyhtää pysyy ilmailun kärjessä

Redstone Aero Oy koordinoi Suomeen perustettavan tulevaisuuden ilmaliikenteen tutkimuskeskuksen ja innovaatioklusterin rakentamista

Suomeen on rakentumassa ainutlaatuinen tulevaisuuden ilmaliikenteen tutkimuskeskus ja innovaatioklusteri – LIFT Future Aerospoace Center. Redstone Aero Oy vastaa tutkimuskeskusinfrastruktuurin toteuttamisesta, joka sisältyy valtion eduskunnan päätöksellä myöntämää 2,5 miljoonan euron investointitukeen.

Valtiontuen hallinnoimisesta vastaa Kymenlaakson liitto, joka on hyväksynyt Redstone Aero Oy:n esittämän investointisuunnitelman huhtikuun lopussa 2022, kerrotaan Redstone Aeron tiedotteessa.

Investoinnit mahdollistavat Helsinki-East Aerodromen saattamiseen digitaalista lentokenttäkonseptia, testitoimintaa, ja ammattitoimintaa vastaavalle tasolle.

– Valtion taloudellinen tuki on yhtiölle merkittävä, mutta symbolisesti sitäkin tärkeämpi. On hienoa, että Suomi haluaa satsata Helsinki-East Aerodromeen, jossa uusia teknologioita voidaan testata ja kehittää kaupallisiin tarpeisiin, toteaa toimitusjohtaja Jouni Eho RedstoneAero Oy:sta.

– Ilmailusektorilla on menossa valtava murros digitalisaation, energiavallankumouksen ja ilmastonmuutoksen myötä. Se avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja tutkimus- ja tuotekehitystarpeita suomalaisille yrityksille, Eho toteaa.

LIFT Future Aerospace Center toiminta on käynnistynyt ja ensimmäisiä testaus- ja tuotekehitysprojekteja on suunniteltu jo kesälle 2022.

– Kumppaniverkostomme kasvaa päivittäin. Erityisen ilahduttavaa on, että PK-yritykset, joilla on vientimarkkinoita ovat osoittaneet kiinnostuksena LIFT Future Aerospace Centeriin, toteaa Jouni Eho.

Tulevaisuuden ilmaliikenteen ratkaisuiden kysyntää kasvattaa myös muuttunut turvallisuustilanne Euroopassa. Turvallisuusviranomaisten kiinnostus erityisesti miehittämättömiin järjestelmiin on kasvamaan päin.

Redstone Aero Oy ja Puolustus- ja ilmailuteollisuus PIA ry ovatkin järjestämässä syyskuun ensimmäisenä päivänä järjestettävässä Tech Runway -seminaarissa oman roundtable-keskustelun, jossa teollisuus ja viranomaiset pääsevät tunnistamaan yhteistyömahdollisuuksia.

– Teollisuuden ja viranomaisten tiiviimmälle vuoropuhelulle on tarvetta. Haluamme Redstone Aero Oy:n kanssa omalta osaltamme tukea tämän vuoropuhelun kehittämistä sekä yhdessä tekemistä ja sitä kautta uuden liiketoiminnan syntymistä Suomeen ja vientimarkkinoille, toteaa pääsihteeri Tuija Karanko PIA ry:stä.