Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heinlahti avautuu lintutornilta – torni on yksi Kymenlaakson parhaista lintutähystyspaikoista

Heinlahden lintutorni sijaitsee Kotirannassa. Sen löytää helposti, kun ajaa Pyhtään eläinlääkärille ja jatkaa siitä muutaman sata metriä suoraan rantaan.

Kymenlaakson lintutieteellinen yhdistys on määritellyt tornin olevan yksi Kymenlaakson parhaista lintutähystyspaikoista.

– Parinsadan metrin matkalla rantaan ei ole talvikunnossapitoa, kertoi Pyhtään teknillinen johtaja Janne Kaulio.

Pyhtään kunnan rakennuttama lintutorni on valmistunut Kotirantaan aikaisin tämän vuoden keväällä. Rakentamisen tueksi oli saatu ely-keskukselta kuntien lähivirkistysalueiden kehittämisen valtionavustusta.

Bongauspaikka on ollut vähän vaikeasti saavutettavissa kunnollisen havaintopaikan puuttuessa.

– Uskon, että uudesta lintutornista tulee yksi Kymenlaakson suosituimmista, sanoo Kymenlaakson lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Antto Mäkinen.

Mitä lintuja Heinlahdella on?

– Heinlahti kerää vesilintuja keväisin, samoin syksyllä on pitkään hanhia ja joutsenia ja puolisukeltaja sorsia. Jos veden korkeus on matalalla se kerää myös kahlaajalintuja.

Millainen lintutarkkailupaikka Heinlahti on verrattuna muihin Itäisen Suomenlahden rantoihin?

– Sanotaan, että se on samantyyppinen kuin moni muukin lahti, mutta se kerää vertailussa aika hyvin lintuja. Se on aika iso matala lahti, missä linnut viihtyvät.

Milloin sinne kannatta mennä tarkkailemaan?

– Keväisin huhti-toukokuussa. Syyspuolella se muuttuu suhteessa muihin paikkoihin paremmaksi loka-marraskuussa. Onhan siellä lintulahtena aina nähtävää, kunhan se on vain sulana.

Mäkinen totesi lintuharrastajan näkökulmasta Heinlahden keräävän hyvin lintuja, mutta aiemmin näkymää on ollut vaikea hallita, kun ei ole ollut selkeätä kohtaa, josta lahdelle tähytä.

Lintuja on myös heti tornin edustalla.