Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansa raivostui: oliko Sanna Marinin viinilasi kiekkokatsomossa varmasti luvallinen? – IL: Näin vastaa ravintolapomo

Sunnuntai-iltana Tampereella jäi elämään kuva, jossa pääministeri Sanna Marin (sd.) iloitsee Suomen maailmanmestaruudesta viinilasi kädessä tuulettaen. Marin seurasi tapahtumia aitiossa, jossa oli laaja edustus eturivin poliitikkoja käytännössä kaikista suomalaisista puolueista.

Osa kansan syvistä riveistä ehti jo raivostua Marinin viinilasista. Monia hämmensi se, saako urheilutapahtuman katsomossa juoda alkoholia. Marin seurasi monen muun poliitikon tapaan tapahtumia aitiosta. Aitiossa on anniskeluoikeus ja alkoholin nauttimista anniskelualueella ei tarvitse piilotella.

– Jääkiekkoliitto määritteli, että laskevassa katsomossa ei ole MM-kisojen aikana anniskelua, mutta aitiokerroksessa ja katsomoravintolassa on normaali anniskeluoikeus, kertoo Nokia Areenan ravintolapalveluiden operatiivinen johtaja Miko Helander Iltalehdelle.

– Lain puitteissa voimme anniskella missä vain. Jos otat aitiosta juoman mukaan, voit periaatteessa kulkea etuovelle asti, Helander sanoo.