Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terhi Lindholm valittiin Pyhtään uudeksi kunnanjohtajaksi

Kymmenen vuoden pesti Kotkan palveluksessa vaihtuu Pyhtään kunnanjohtajuuteen. Valtuusto oli täysin yksimielinen valinnasta. Pyhtää tulee saamaan yhteistyöhakuisen kehittäjän.

Valtuusto vahvisti maanantaina ylimääräisessä kokouksessa kunnanhallituksen esityksen uudeksi kunnanjohtajaksi. Kotkan kehitysjohtaja Terhi Lindholm, 48, aloittaa virassaan elokuussa.

Lindholm on käynyt syntymässä Helsingissä, mutta vuoden vanhana muutti perheineen Karhulaan. Välillä hänen isänsä työt veivät perheen viideksi vuodeksi Yhdysvaltoihin ja jonkin aikaa Lindholm on asunut myös pääkaupunkiseudulla. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri.

Uusi kunnanjohtaja asuu perheineen Karhulassa. Perheeseen kuuluu kolme tytärtä, joista nuorin asuu vielä kotona. Puoliso Roope Mäkelä on KTP-Basketin valmentaja.

Urheilukysmys urheiluperheeseen eli kun sinua pyydettiin suostumaan ehdokkaaksi, miltä tuntui?

– Kyllä se tuntui mukavalta, kun pyydetään. Siitä syntyi kokemus, että olen ehkä tervetullut siihen hommaan.

Oliko tällainen urakehitys mielessä?

– Olen kouluttautunut ja säännöllisesti hakenutkin mahdollisuuksia uusia matkan varrella. Olen ollut nyt kymmenen vuotta Kotkan kaupungin palveluksessa. Kaksi vuotta olin välillä pois, kun suoritin EMBA-tutkinnon.

Tutkinto on kansainvälinen johtajuuden tutkinto.

Ennen lähtöään opintovapaalle Lindholmin johdolla tehtiin vuonna 2018 Kotkan edellinen Avoin Kotka -kaupunkistrategia.

– Se tehtiin uudella tavalla ja tavoitteena uudistaa ja parantaa ilmapiiriä ja yhdessätekemisen henkeä.

Se nousi Suomen kolmen parhaan strategian joukkoon ja sai kunniamaininnan Suomen stategisenjohtamisen seuralta. Rinnalla olivat Finnairin ja Kyrö Distillery, joista Kyrö voitti.

Valintaryhmää vetänyt Pyhtään kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tuija Arvila kiitti valintaryhmää reilusta ja avoimesta työskentelystä. Arvilan mukaan Lindholmin puolesta puhuivat erityisesti hyvät verkostot ja kokemus elinkeinopolitiikasta. Varalle valtuusto valitsi Ville Nordbergin Helsingistä.

– Pisteytimme kaikki haastatellut ehdokkaat samaan tapaan kuin viime kerrallakin. Lindholm ja Nordberg erottuivat pisteytyksessä edukseen, Arvila kertoi.

Maanantaina kokoontuneelle valtuustolle Terhi Lindholm kävi esittäytymässä ennen valtuuston päätöksentekoa. Hän kertoi olevansa tuloshakuinen kehittäjä. Kehitystyötä hän haluaa tehdä nimenomaan yhteistyössä.

– Positiivinen yhteistyömeininki johtaa yleensä hyviin tuloksiin.

– Pyhtää on tosi kiinnostava kunta. Ketterä ja ollut seudun kirittäjä monessa asiassa. Päätöksenteon ilmapiiri vaikuttaa täällä hyvältä, totesi Lindholm.

HUOM! Korjattu 30.5. tieto siitä, että Terhi Lindholmilla on kolme tytärtä ja perheen asuinpaikka, joka on Karhula.