Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matin ja Tepon vauhti kiihtyy jälleen, kun MM-kisat alkavat: näin ennustaa Teppo – "Kannu voi nousta kuitenkin Turussa"

Tuskin maailman ikonisimmat turkulaiset – Matti ja Teppo siis, jos jollekin kuvaus oli epäselvä – itsekään olisivat voineet uskoa, mitä tapahtuu kun oululainen muusikkopariskunta kuuntelee souturetkellään vuonna 1989 julkaistun Vauhti kiihtyy-kappaleen.

Tapahtui sellaista, että syntyi uusi versio, joka nousi Portion Boysin käsissä jättihitiksi vuonna 2021. Uusintaversio on kerännyt Spotifyssä yli 11 miljoonaa striimausta ja YouTubessa yli viisi miljoonaa näyttökertaa.

Puhelimeen Turussa vastaa Matin ja Tepon Teppo Ruohonen, joka on hieman huolissaan. Illalla olisi Matin kanssa keikka, mutta Matilla on flunssa. Samana iltana on myös jääkiekon MM-kisojen avausottelu Tampereella, jossa Suomi kohtaa Norjan. Niissä merkeissä kuullaan varmasti myös Vauhti kiihtyy-kappaletta – kisojen aikaan hyvin runsaasti.

– Kertosäkeessä lauletaan, että tää on paikka, jossa kansa viihtyy. Ei varmasti parempaa paikkaa meidän keikkamme ohella ole kuin Suomen matsi Tampereella, Teppo hersyttelee.

Matti ja Teppo ovat molemmat pitkän linjan urheilumiehiä. Orastava jalkapalloilijan ura päättyi Turun Palloseurassa B-juniorivaiheessa, kun poikien äiti kävi ilmoittamassa, että pojat lopettavat jalkapallon ja keskittyvät uraan laulajana. Se homma onkin kestänyt jo yli 50 vuotta.

Annetaan siis Teppo Ruohosen veikata, miten jääkiekon MM-kisoissa käy.

– Toivoisin, että Carolina Hurricanes putoaisi NHL:n pudotuspeleissä ja sieltä tulisi kentällinen kavereita mukaan Sebastian Ahosta alkaen. Sitten voisin puhua jo vakavasti kultamitalista. Tällä hetkellä voi sanoa, että Suomi menee ainakin neljän parhaan joukkoon, Teppo arvioi.

On mahdollista, että kannua nostellaan toukokuun lopussa myös Turussa. Tshekkiä valmentaa Kari Jalonen, joka on pitänyt kotiaan Turussa vuosikymmenien ajan.

– Näinhän se on. Kannu voi nousta kuitenkin Turussa. Tshekki oli EHT-otteluissa todella kovassa lyönnissä ja ehdottomasti turnauksen ennakkosuosikkien joukossa, Teppo analysoi.

Harmittaako turkulaista, että pääareena on Tampereella?

– Ei harmita. Hienoa, että pelataan Suomessa.

Jääkiekon MM-kisojen ottelu Suomi-Latvia pelataan Tampereella lauantaina kello 20.20 alkaen.