Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Saimaa: Jääkiekon puolustajalegenda Lalli Partinen on kuollut 80-vuotiaana – muistetaan fyysisen pelin edelläkävijänä sekä pitkään kestäneestä SM-liigan jäähyennätyksestä

Suomalaisen jääkiekkoilun legenda, puolustaja Lalli Partinen on kuollut 80-vuotiaana. Asiasta kertoo Etelä-Saimaa. Partiselta todettiin koronavirus maanantaina ja hän menehtyi keskiviikkona.

Kannonkoskella elokuussa 1941 syntynyt Partinen muistetaan suomalaisessa jääkiekossa fyysisen pelaamisen ja jykevän puolustuspelaamisen kehittäjänä. Isokokoinen Partinen oli urallaan pelaaja, jota vastustajat pelkäsivätkin ison koon ja kovaotteisen pelaamisen takia. Partinen kärsi urallaan myös pelityylistään: 1960- ja 1970-lukujen Suomessa sääntöjen rajoissa tapahtuva fyysinen pelaaminen oli vielä vierasta, ja Partinen keräsi runsaasti jäähyminuutteja jo pelkän nimensä ja maineensa takia.

– Hän oli ensimmäinen rajusti taklaava pakki, ja ison koon takia tuli helposti jäähyjä, vaikkei hän väärin olisi taklannutkaan, muisteli aikakauden Ilves-hyökkääjä Lasse Oksanen MTV:n haastattelussa.

Idän jättiläiseksi kutsuttu Partinen piti pitkään nimissään SM-liigan jäähyennätystä. 858 jäähyminuuttia urallaan keränneen puolustajan ennätys rikottiin vasta 2000-luvulla.

Kovista otteista muistetaan muun muassa Partisen viimeiset MM-kisat Moskovassa 1973. Tuolloin Partinen taklasi Puolan Krzysztof Białynickia sillä seurauksella, että pelaajan kansainväliset ottelut loppuivat siihen.

Pelaajauransa jälkeen Partinen työskenteli Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtajana vuosina 1986–1988 ja muutti sen jälkeen Lappeenrantaan, jossa työskenteli isännöitsijätoimistossa vuoteen 1999. Eläkeiässä Partinen oli mukana Lappeenrannan kunnallispolitiikassa: Partinen valittiin kaupunginvaltuustoon vuonna 2012 sitoutumattoman Myö-kansalaisliikkeen listoilta.