Avoimet puutarhat kutsuu ilmoittautumaan

Valtakunnalliseen Avoimet Puutarhat -tapahtumaan on useamman kerran löytynyt avoimuutta myös Pyhtäältä.

Yleisön pyynnöstä Avoimet Puutarhat järjestetään tänä vuonna elokuun ensimmäisenä sunnuntaina, 7. elokuuta 2022, klo 12-17. Ilmoittautuminen on alkanut sivuilla avoimetpuutarha.fi. Mukaan voi ilmoittautua 19. kesäkuuta saakka. Sivusto toimii myös puutarhamatkailusivustona, joten voi halutessaan kirjata kohteen myös kesän matkailukohteeksi.

Elokuun alun puutarhat ovat upeimmillaan monin tavoin, sillä hyötykasvien sadonkorjuun aika alkaa silloin kotipuutarhoissa marjojen ja vihannesten osalta. Syysperennat ja pensaat aloittavat kukintansa ja elokuinen lämpö hellii usein loppukesän kasvua, jolloin puutarhat ovat myös runsaimmillaan.

Avoimet Puutarhat järjestetään 11. kerran, ja sitä vietetään ympäri Suomea vierailemalla mielenkiintoisissa ja omannäköisissä puutarhoissa. Päivän yhteisenä eurooppalaisena teemana on: Puutarhat ympäristönmuutoksessa. Suomalaiset puutarhat hyötyvät osin pitenevästä kasvukaudesta, mutta puutarhojen avulla pystytään myös hidastamaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja etenemistä. Toisaalta puutarhoissa voidaan myös varautua säätilojen ääri-ilmiöihin.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat