Yrittäjät näyttivät kaupungille – nyt on odotetaan kaupungin näyttävän osuutensa

Loviisalaiset sanoivat jännittäneensä gaalassa kaikki peukut ja varpaat pystyssä vuoden yrittäjäyhdistyksen julistamista.

Suomen Yrittäjät ry palkitsee vuosittain parhaita yrittäjäyhdistyksiä eri kokoluokissa. Viime viikolla alle 500 jäsenen yrittäjäyhdistysten vuoden yhdistyksenä palkitussa Loviisan Yrittäjissä on jäseniä noin 260. Puheenjohtaja Janine Henriksson-Wiberg todisti loviisalaisten määrätietoisuutta tittelin saamiseksi ja odotti kaupungilta tekoja. Miltä tuntui kuulla olevansa voittaja?

– Me tehtiin valtavasti töitä viime vuonna ja valtavasti uudistuksia. Otimme haasteeksi olla vuoden paikallisyhdistys. Ajattelimme suuresti ja määrätietoisesti. Lavalla oli kaikki peukut ja varpaat pystyssä.

Jännittäminen kannatti, sillä Loviisa valittiin myös Uudenmaan vuoden paikallisyhdistykseksi.

– Olemme nyt osoittaneet yrittäjäyhdistyksessä, että Loviisa on maailman paras paikka yrittää. Nyt pitää Loviisan kaupungin myös osoittaa, heidän pitää tehdä toimia, parantaa imagoa ja brändätä Loviisa Suomen parhaana paikkana yrittää.

Onko Loviisa yrittäjäystävällinen kaupunki?

Olemme nyt osoittaneet yrittäjäyhdistyksessä, että Loviisa on maailman paras paikka yrittää.

Janine Henriksson-Wiberg

– Meillä on nykyisin kerran kuukaudessa kokoontuva elinkeinofoorumi, mikä vie asioita eteenpäin kaupungin kanssa, Henriksson-Wiberg totesi.

Hän antoi kaupungille tunnustusta, miten määrätietoisesti on nähty sekä yrittäjien että kaupungin puolella kehittämisen kohteita.

– Jo se, että Loviisan kaupunki teki noin vuosi sitten uuden kehittämisyhtiö sopimuksen Kotkan-Haminan Cursor Oy:n kanssa. Meno on tullut vauhdikkaammaksi. Cursor on avannut ovia koulutusmielessä ja auttoi merkittävästi koronatukien hakemisessa. Heillä on hyvä asiantuntemus, jota tarjoavat paikallisille yrityksille.

Hän vertasi toimintaa entiseen yhteistyöhön Itä-Uudenmaan kehittämisyhtiön kanssa. Nyt työ on jatkuvaa ja kannustavaa.

– Cursor on tehnyt meille oman kasvuohjelman. Kaksikymmentä kasvuhaluista loviisalaista yritystä on mukana. Ne ovat sitoutuneet 2-3 vuodeksi, että heidän liikevaihto kasvaisi ja voisivat palkata 100 uutta työntekijää.

Palkinnon perusteluissa todettiin ”Loviisan Yrittäjillä – Lovisa Företagare Uudeltamaalta tekee vahvaa vaikuttamista ja viestintää kahdella kielellä sen puolesta, että Loviisassa olisi mahdollisimman hyvät edellytykset yrittää. Yrittäjäyhdistyksellä on monipuolista toimintaa, jossa myös yrittäjyyskasvatus on tärkeässä roolissa. Vahva jäsenkehitys viestii toiminnan korkeasta laadusta”.

– Me ollaan tehty paljon myös nuorison eteen, Henriksson-Wiberg korosti. – Ollaan saatu aikaan TET-kyläsopimus, 6. ja 9. lk pääsevät harjoittelemaan talousoppia virtuaalisessa kylässä.

Suomen Yrittäjillä on 378 paikallisyhdistystä ja 61 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Palkinnot jaettiin yrittäjäjärjestön Vaikuttajafoorumissa Silja Europa-laivalla

Loviisan yhdistyksen puheenjohtaja Janine Henriksson-Wiberg ja varapuheenjohtaja Andreas Ögård olivat palkintogaalassa vastaanottamassa palkintoa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat