Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyhtään kirkonkylän kyläpäivä tulossa toukokuussa

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Pyhtään kirkonkylän kyläpäivä venyttää toiminnan aina Purolasta Stockforsiin saakka.

– Mietittiin Aeronauticalla, että miksi me yksin järjestettäisiin tapahtumapäivää, miksei kaikki muutkin voi olla mukana, kertoi keskuksen myynnistä vastaava Terhi Kunelius (kuvassa) kyläpäivän taustoista.

Niinpä kyläpäivän järjestäjänä onkin jo useampi taho. Mukana ovat ainakin Kyläkahvila Onni, Suur-Ahvenkosken koulu, seurakunta, Stockfors coffee, Pyhtään Lintuhoitola, Pyhtään Valo, Pyhtään Voima, Pyhtään Kisa, VPK ja Pyhtään melojat.

– Kun on enemmän tarjontaa, ihmiset lähtevät helpommin liikkeelle. Mietitään vielä olisiko joku passi, mihin voi kerätä leimoja eri pisteissä ja osallistua arvontaan.

Kyläpäivä on sunnuntaina 22. toukokuuta aktiivisena kello 10-18.

Melojilla on Purolan Keihässalmessa melontaa, seurakunnalla keppareita ja pastori Tötterman alias Pekka Karlsson esittelee kirkkoa, Suur-Ahvenkosken koululla on miniolympialaisia ja Aeronauticalla helikopterilennätystä sekä pohjoismaiden mestarin Matti Miilumäen voittoisa lentonäytös tuulitunnelissa.

– Keräämme Facebookiin tapahtumat ja ajat.