Minä kirjoitan, minä kirjoitan – monologi Helvi Hämäläisen elämästä

Esitys: Monologi Helvi Hämäläisen elämästä Hillevi Kilpeläisen esityksenä Nelosteatterilla.

Hillevi Kilpeläinen tulkitsee Helvi Hämäläisen tuotantoa, runoja ja elämää monologinäytelmässä, jossa Hillevin oman elämän tapahtumat kietoutuvat Helvin elämän kiihkeisiin tunnelmiin.

Esitys käsittelee naisen tietä taiteilijuuteen ja tuo näyttämölle voimakkaita tunnelmia sekä Helvin että Hillevin elämistä 1930-luvulta tähän päivään. Esityksessä on runoja ja katkelmia Helvi Hämäläisen tuotannosta.

Esityksessä vastauksia lausumattomiin kysymyksiin: Miten päättyi Helvin työnhakumatka Söderstömille? Miksi romaanin Lumous puhtaaksikirjoitus oli epäselvä? Kuinka yh-äiti ehti kirjoittaa ja olla äiti? Miten Säädyllinen murhenäytelmä syntyi? Entä jos Helvi ja Olavi (Paavolainen) olisivat ratkoneet ongelmansa? Mitä tapahtui Q-teatterin jatkoilla? Miten Helvi selvisi talvisodassa Helsingin pommituksista?

Ensi-iltansa monologi sai Musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä 8. helmikuuta 2022.

Esityksen näyttelijätyön ohjauksesta vastannut Mikko Lammi, äänisuunnittelusta ja visualisoinnista Matti Hietala.

Kilpeläisellä on Hämäläisen tavoin yhteydet Haminan seutuun.

– Olen kotoisin Vehkalahdelta, nykyisestä Haminasta. Perustimme kymenlaaksolaisten teatterintekijöiden kanssa 2007 Kulttuuriyhdistys Kurkiaura ry:n. Sen alaisuudessa toimi Teatteri Kurkiaura, joka tuotti muun muassa ohjaamani Tehtaan varjossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat