Pyhtää järjestää kesäkuussa kansallisen tason tapahtuman

Keskustelut: Mukaan tulee mm. ministereitä, kuntapäättäjiä, yrittäjiä.

Pyhtään kunta, Pyhtään Kulttuuritalo ja No Fear Agency järjestävät 17.-18.6. uuden suomalaisen keskustelutapahtuman Pyhtään Kulttuuritalon pihamaalla. Viikko ennen juhannusta järjestettävä tapahtuma kerää saman pöydän ääreen ministereitä, kuntapäättäjiä, yrittäjiä ja muita talouden ammattilaisia – kulttuuria ja tapahtumia unohtamatta. Tapahtuma on osa vuonna 1347 perustetun Pyhtään 675-vuotisjuhlia.

– Miljöö on taatusti kotikutoinen, mutta eiköhän näillä vuosilla mukana ole myös ripaus kokemusta. Pyhtäältä Pöydältä -tapahtuma on Pyhtään juhlavuoden panos suomalaiseen keskustelukulttuuriin, sanoo Pyhtään vt. kunnanjohtaja Tommi Koskinen.

Pyhtäältä pöydältä -tapahtuman ajatus syntyi alun perin tarpeesta pohtia, millaiseen asentoon Suomi putoaa koronapandemian jälkeen. Tunnetusti korona ei väistynyt aivan toiveikkaimpien kaavailujen mukaan – ja sittemmin taivaalle on noussut muitakin pilviä.

– Turvallisuudestakin varmasti puhutaan, ja tietenkin taloudesta, sanoo Pyhtään viestintä- ja markkinointiasiantuntija Jari Korkki, joka on yksi tapahtuman keskustelujen vetäjistä.

Miljöö on taatusti kotikutoinen.

vt. kunnanjohtaja Tommi Koskinen

Ministereistä tapahtumaan osallistuvat elinkeinoministeri Mika Lintilä ja kuntaministeri Sirpa Paatero. Pyhtäällä nähdään myös muun muassa Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies, Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Talousoppineista mukana ovat Sanna Kurronen, EVA, Mika Maliranta, Labore ja emeritusprofessori Matti Pohjola, jolla muutaman muun keskustelijan tavoin on juuret Kymenlaaksossa.

Pyhtäältä pöydältä kokoaa tapahtuma-alan ja päättäjät pohtimaan yhdessä, missä Suomen työ ja verotulot tulevaisuudessa tehdään. Millainen työ on tärkeää ja miten tapahtumien ja kulttuurin toimintaedellytykset jatkossa turvataan.

Hämeenlinnan Verkatehtaan toimitusjohtaja Janne Auvinen hahmottelee kulttuuripalveluiden tulevaisuutta suurten keskusten ulkopuolella.

– Tälle keskustelulle on valtava tilaus, koska ala on edelleen hämillään siitä, miten yksin se ja ennen kaikkea alan toimijat ja työntekijät koronassa jätettiin, sanoo Pyhtään Kulttuuritalon ja No Fear Agencyn Vesa Ristimäki, joka toimii Pyhtäältä pöydältä -tapahtuman tuottajana.

Pyhtäältä pöydältä -tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat muun muassa Tapahtumateollisuus ry ja Kymen Yrittäjät.

Kovaa vauhtia valmistuvan ohjelman mukaan perjantai on maksullinen asiantuntija- tai ammattilaispäivä, joka on suunnattu päättäjille, yrityksille ja kuntakentälle. Keskusteluja voi kuitenkin seurata myös maksuttomasti, sillä ne striimataan verkkoon.

Lauantain ohjelma painottuu muun muassa nuorisoon ja nuoriin yrittäjiin. Nuorille suunnattuja keskusteluja pääsee seuraamaan maksuttomasti.

Pyhtäältä pöydältä -tapahtuman myötä käynnistyy myös Pyhtään Kulttuuritalon pihakonserttien kesä 2022. Perjantaina Kulttuuritalon pihalla musisoi Maija Vilkkumaa, lauantaina Sanni.

Tapahtumalle on avattu oma verkkosivusto osoitteessa pyhtaaltapoydalta.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat