Pyhtään Saaristomarkkinat uusiutuu ja palaa kohti perinteitä

Saaristomarkkinoiden ensi kesän teema on Saaristomarkkinat vapaa-ajalla. Markkinoille haetaan ensisijaisesti paikkakunnan omia myyjiä, kalakauppiaita ja käsityöläisiä sekä yhdistyksiä. Kaikkia heitä, jotka voivat tarjota jotain ihmisten vapaa-aikaan.

Ilmettä uusitaan tuomalla markkinakioskit myyjien käyttöön. Tarvittaessa niiden vieressä on myös ulkotilaa, kerrotaan järjestäjien tiedotteessa.

Hinnat on kunnan toivomuksesta pidetty samalla tasolla kuin aikaisempina vuosina, vaikka ilme ja olosuhteet paranevat. Myyjät säästävät myös vaivaa, kun ei tarvitse rakennella telttoja, joita tuuli riepottelee.

Yhdistyksille ja yksittäisille käsityöläisille tarjotaan keskitetysti aallonmurtajalla olevaa Tekijöiden telttaa, missä on pöytäpaikkoja sateensuojassa.

Molempina iltoina telttaan tulee ns. pitkät pöydät, yhteistä ruokailua ja omaa ohjelmaa. Tämä juontaa markkinoiden alkuajoista, kun Lököreen keräännyttiin syömään kesäkauden päätteeksi.

Saaristomarkkinoiden tuottajat Toni Reingoldt Café Sagittasta ja Hannu Lehtinen Illuusio Oy:stä valittiin tarjouskilpailusta.

– Ehdotus oli kaikkein erilaisin kunnan saamista tarjouksista, totesi vs. Kunnanjohtaja Tommi Koskinen.

Tuottajien tavoitteena on saada aikaan markkinat, joissa perusasiat on kunnossa ja paikallisuus loistaa. Markkinapaikat on myynnissä verkkokaupassa, mistä paikallisten toivotaan varaavan paikkansa.

– Olemme kumppanimme Radio Kaakon kanssa tekemässä juttuja markkinoille tulevista tahoista kevään, kesän ja elokuun aikana. Tämä tulee paikallisille kaupan päälle korvauksetta, kertoi tuottaja Lehtinen.

Radio Kaakko tulee lähettämään myös ohjelmaa Saaristomarkkinoilta ja siellä haastatellaan myyjiä sekä markkinavieraita.

Saaristomarkkinat vapaa-ajalla haluaa nostaa kaikkea vapaa-aikaan liittyvää.

– On se sitten ruoka, asusteet, kätevät esineet, joita tarvitaan vapaa-ajalla tai vaikkapa veneet, totesi Reingoldt.

– Musiikkia ja yhdessä viihtymistä unohtamatta. Onhan Saaristomarkkinat perinteisesti suurin vuosittainen tapaamispaikka Pyhtäällä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat