Tuulitunnelilentämisen voitto PM-kisoista Pyhtäälle

Aeronautica Arenan lentotunnelin päävalmentajalla lennokkaan voittoisa viikonloppu.

Aeronautica Arenan lentotunnelin päävalmentaja ja aktiviteettijohtaja Matti Miilumäki on voittanut kultaa tuulitunnelilentämisen kansainvälisissä kisoissa.

Tuulitunnelilentämisen PM-kilpailuissa Miilumäki nappasi itselleen freestyle-sarjan PM-mestaruuden, ensimmäisenä suomalaisena koskaan. Miilumäki voitti muissa sarjoissa myös useampia SM-mitaleita.

Miilumäen on sanottu olevan Suomen monipuolisin lentäjä, voitettuaan SM-mestaruuden kaikissa neljässä kategoriassa: ryhmälentosarjoissa dynamic 4 way ja dynamic 2 way; pystylentosarjassa vertical formation, ja yksilösuorituksessa Freestyle Solo.

Miilumäki on lentänyt ammattitasolla noin kymmenen vuotta ja toimii pro-lentäjien kouluttajana. Hän on kerännyt oppeja maailman johtavista lentokeskuksista mm. Abu Dhabista, Pietarista ja Madridista. Nyt hän pyörittää lentotunnelia Pyhtään Aeronautica Arenalla.

Vaikka tuulitunnelilentäminen onkin monille täysin oma harrastus, välillä se yhdistetään harjoittelumuotona kesän laskuvarjohyppyihin. Miilumäki on myös kokenut laskuvarjohyppääjä yli 1 400:lla hypyllään, ja on työskennellyt ammattivalmentajana sekä laskuvarjohyppykoordinaattorina.

– Seuraavana olisi sitten Euroopan mestaruus, jos vaan töiltä kerkeää lähteä kisaamaan, kertoi Miilumäki.

Nykyinen lento-ohjelma oli tuomariston palautteen mukaan eheä ja kilpailukykyinen isompiin kisoihin.

Kerran hän on jo kisannut MM-kisoissakin Prahassa neljän hengen sarjassa, mutta silloin ei vielä irronnut ensimmäistä sijaa. Siitä huolimatta, uusi Flying Finn on syntynyt.

Etusivulla nyt

Luetuimmat