Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahvila-ravintola Rose avautuu Pyhtäänlinnaan

Yrittäjä: Cursor on kunnostanut keittiö ja kalustanut salin uutta vuokralaistaan varten.

Kaksi pitkään suljettuna olevaa tilaa avaa ovensa perjantaina 8. huhtikuuta, toinen Helsingissä ja toinen Pyhtäällä. Nykytaiteen museo Kiasma kutsuu pitkän tauon jälkeen kulttuurielämysten äärelle. Meillä Siltakylässä Pyhtäänlinnan ravintolatilat avaa uusi kahvila-ravintola Rosen yrittäjä Sara Kurko.

Edelliseltä yrittäjältä ei koronan jälkeenkään löytynyt puhtia avata ovia. Kehittämisyhtiö Cursorin omistamiin tiloihin etsittiin uusi yrittäjä.

Kurkolla on pitkä kokemus ravintola- ja pitopalvelutoiminnasta. Seudulla hän on työskennellyt muun muassa Tropicissa, Siriuksessa, Tulikukossa ja elokuva-alan cateringissa.

Nyt hänellä on mahdollisuus hyödyntää ammattitaitoaan Huutjärven rannassa.

– Upealla järvinäkymällä vierailijoita hemmotteleva ravintola tarjolee itse tehtyä lounasruokaa, erilaisia kahvila- ja kokoustarjoilutuotteita sekä bistro-tyylistä ruokaa, kuten sisäfilépihvi, burgereita ja pizzaa, Kurko summasi.

Maistuvia makuelämyksiä löytyy jokaiseen makuun. Yrityksille tehdään myös lounassopimuksia. Luonnollisesti pitopalvelu ja tilauskakut kuuluvat vahvasti listoille.

Kun on kerran ollut yrittäjä, on aina yrittäjä.

Sara Kurko

Mikä sai tulemaan ravintoloitsijaksi Pyhtäänlinnaan?

– Ainutlaatuisuus ja haastavuus sekä pitkä taivuttelu. On niinkin, kun on kerran ollut yrittäjä, on aina yrittäjä. Tein välillä pari kuukautta muilla, mutta ei se tunnu samalta.

Kahvila-ravintolan nimi on muodostunut omien lasten nimistä.

Keittiöstä puuttui vielä viikko ennen avajaisia jotain pientä, mutta yrittäjän mukaan potentiaalia on vaikka mihin.

– Keittiöstä se ei ainakaan jää kiinni.

Asiakaspaikkoja on sisällä ja ulkona 50.

Arkisin Rose on avoinna kello 7–20. Lounas on tarjolla klo 11–15. Perjantaisin aukioloa jatketaan iltakymmeneen. Lauantaisin ja sunnuntaisin ovet on auki klo 12–22.