Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyhtään Saaristomarkkinat ulkoistetaan paikallisille yrittäjille

Pyhtään kunnanhallitus hyväksyi Illuusio Oy:n ja Saaristoni Oy:n tarjouksen elokuun 2022 Saaristomarkkinoiden tuottamisesta.

Tapahtuman tuottajat ovat Illuusion Hannu Lehtinen ja Lökören pienvenesataman Cafe Sagittan yrittäjä Toni Reingoldt. Mukana tapahtumassa on myös Pyhtään Yrittäjät ry.

Päätös merkitsee markkinoiden ulkoistamista, aiemmin tapahtumasta on vastannut Pyhtään kunta.

– Valmistelussa todettiin, ettei markkinoiden järjestäminen ole kunnan ydintoimialaa, jos joku muu pystyy toteuttamaan ne samaan hintaan, sanoo Pyhtään vt. kunnanjohtaja Tommi Koskinen kunnan tiedotteessa.

Kunta on panostanut markkinoihin vuosittain ilman arvonlisäveroja 40 000–50 000 euroa.

Pyhtään kunta oli pyytänyt markkinoiden järjestämisestä tarjouksen kolmelta yrittäjältä. Tarjouspyynnössä hankinta oli rajattu ilman arvonlisäveroja 45 000 euroon, ja siinä myös pysyttiin.

Nyt tehty päätös on ulkoistamiskokeilu, joka koskee vain vuotta 2022.

Hyväksytyssä tarjouksessa markkinoiden teemaksi on valittu vapaa-aika, ja sitä on tarkoitus juhlistaa 675 vuotta täyttävän Pyhtään kesäkauden huipentumana.

Vt. kunnanjohtaja Koskisen mukaan ulkoistamiskokeilu tarjoaa mahdollisuuden markkinoiden uudistamiseen.

– Pandemia on luonut painetta markkinoiden uudistamiseen, ja siihen tässä on nyt mahdollisuus, kuitenkin perinteitä kunnioittaen.

Saaristomarkkinat järjestetään perinteisesti Lökören pienvenesataman alueella 19.-20. elokuuta.