Kunta pyytää ehdotuksia Siltakylän kehittämiseksi

Kaikille suunnattu kysely on avoinna tammikuun ajan verkossa.

Pyhtään kunta on käynnistänyt Siltakylän kehittämistä koskevan suunnitelman laatimisen.

– Meillä on käynnissä keskustaajaman osayleiskaavan päivitys. Sen pohjalta haluttiin osallistaa kuntalaisia ja saadaan ainakin osaa miellyttävä lopputulos. Samalla saadaan vähän isompi tulevaisuuteen katsova suunnitelma, kertoi elinvoimapäällikkö Laura Lahti kyselyn taustoista.

Kehittämissuunnitelman tavoitteena on tunnistaa Siltakylän keskeiset kehitystarpeet ja niihin yleisen tason ratkaisut. Suunnitelma antaa suuntaviivat alueen tarkemmalle kaavoitukselle.

Kunta on hyvin avarakatseinen sen suhteen keneltä mielipiteitä halutaan. Kohderyhminä ovat Siltakylän asukas, Pyhtään vapaa-ajan asukas, naapurikunnan asukas, muualla Suomessa asuva, Pyhtäällä työskentelevä, kiinteistönomistaja Pyhtäällä, yrittäjä tai liiketoiminnan harjoittaja Pyhtäällä, julkinen toimija kunnassa tai viranomainen, luottamushenkilö, yhdistyksen tai muun organisaation edustaja tai kuka muu tahansa.

Onko esimerkkejä, että näin on saatu hyviä tuloksia ja kehittämissuuntaa?

– Kyllä niitä tehdään kaupungeille ja kunnille, on tullut hyviä ehdotuksia sitten konsultin tekemänä, kun tutkivat vastauksia.

Konsulttina Pyhtäällä on yksi Suomen johtavista suunnittelu- ja konsultointiyrityksistä eli Ramboll Group.

Koska mukaan halutaan paikallisten asukkaiden, yritysten ja muiden toimijoiden näkemykset Siltakylästä ja sen roolista, on haluttu toteuttaa kaikille avoin verkkokysely. Kyselyyn voi vastata 31. tammikuuta 2022 asti.

Kyselyyn vastaaminen on arvioitu vievän 10-15 minuuttia. Halutessaan voi vastata kaikkiin kysymyksiin tai vain itseään kiinnostavimpiin kysymyksiin. Vastaaminen on suhteellisen helppoa, kun suurimmaksi osaksi voi ruksata tai käyttää liukuvalikkoa.

Ainoat kohdat, missä pitää kirjoittaa, ovat kaksi kolmen sarakkeen kohtaa, missä niihinkin toivotaan vastattavan kolmella sanalla. A. Kerro kolmella sanalla, mitkä ovat ne Siltakylän erityispiirteet, joista voi olla ylpeä ja joista Siltakylä tunnetaan? B. Kerro kolmella sanalla, mitkä ovat ne Siltakylän erityispiirteet, joista voi olla ylpeä ja joista Siltakylää ei välttämättä vielä tunneta?

Millainen Siltakylä on nykyisin vaihtoehtoja ovat muun muassa keskeinen vai syrjäinen, tiivis vai väljä, vehreä vai harmaa, eloisa vai rauhallinen, kutsuva vai luotaantyöntävä, nykyaikainen vai perinteinen.

Lähes samoilla valikoilla voi vastata myös millaiseksi Siltakylää tulisi kehittää.

Omassa kohdassa on kehittämisteemoja, joita on listattu 17 ja muu, joista on mahdollista valita viisi tärkeintä.

Miten työ jatkuu tämän kyselyn jälkeen?

– Sen jälkeen konsultti purkaa tuloksia, mikä niissä on kärki. Kaikkiaan se on tämän vuoden projekti, joka etenee pikkuhiljaa osayleiskaavan tekemisen rinnalla.

Lahti kertoi, että tarkoitus on saada toteutettua myös workshop, mihin kuntalaisia kutsutaan mukaan.

– Varmaan joskus kevään aikana, yritetään venyttää, että sen voisi pitää livenä.

Konsulttiyhtiö Ramboll ottaa myös yhteyttä yrittäjiin ja kyselee mielipiteitä keskustaajaman kehittämisestä.

Kunnan verkkokysely löytää osoitteesta https://new.maptionnaire.com/q/266hsh23kuu6

Etusivulla nyt

Luetuimmat