Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mukavaa seuraa – Pyhtään Seniorit perustettiin

Elämänmyönteisyys ja positiivinen asenne keräsi kokoon joukon ihmisiä perustamaan vielä yhden yhdistyksen Pyhtäälle. Tällä kerralla kokoonnuttiin perustamaan Pyhtään Seniorit ry.

Tarkoitukseksi oli listattu mahdollisuudet yhdessäoloon ja harrastamiseen, omatoimisuuteen ja aktiivisuuteen sekä eläkeläisten etujen ja oikeuksien valvontaan.

Kokoon kutsujista Anne Metsola painotti kuitenkin alaikärajan olevan 55 vuotta.

– Seniori haluaa vähän enemmän potkua, olla vapaa ja on aktiivinen. Onhan meitä Pyhtäällä junioreita, miksei senioreita.

Alkuinnostus lähti Kotkasta, missä Metsola kävi tutustumassa Kotkan senioreiden toimintaan. Suomessa on 158 senioriyhdistystä, mutta sellainen puuttui vielä Pyhtäältä.

– Haetaan mukavaa seura, samanhenkisiä ihmisiä retkille, matkoille ja koulutuksiin. Ajetaan edunvalvontaa ja iloisuutta.

Seniori haluaa vähän enemmän potkua.

Anne Metsola Senioreiden liikkeellepotkija

Hän painotti yhdistyksen sitoutumattomuutta ja itsenäisyyttä. Ihmisten kohdalla arvostusta jokaisesta vuodesta, joka täyttyy.

– Meitä on jo nyt paljon, mutta uskomme, että senioreita tulee muuttamaan Pyhtäälle aika paljon.

Perustamiskokouksessa nautittiin luonnollisesti kahvit ja pientä suolaista. Peruskirjan allekirjoituksen lisäksi valittiin puheenjohtajaksi Erkki Huhtinen.

Ennen kokousta oli auki saadaanko hallitus myös koottua, mutta ryhmää tuli paikalle riittävästi.

Yhdistyksen jäsenmaksu esitettiin varsin muodolliseksi, ettei liittyminen jää siitä kiinni.

Yhdistyksen tulevaa toimintaa on kuukausikokoontumiset.

– Voi olla joku teema, jos on jotain, mitä halutaan viedä eteenpäin tai sitten jutellaan vaan mukavia.

Yhdistys tulee olemaan Kansallisen senioriliiton jäsenyhdistys. Valtakunnallisella yhdistyksellä on tarjolla kiertäviä tapahtumia ja koulutuksia.

– Voi olla, että saadaan tulevaisuudessa nauttia Aira Samulinin tai Jorma Uotisen kannustavista luennoista.

Mikä siinä sitten mukavien ihmisten seurassa kokoontua saamaan uusia ystäviä.

Yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja on Paavo Räsänen, taloudenhoitaja Arto Kari ja sihteeri Anne Metsola. Muut hallituksen jäsenet ovat Jouni Forsman ja Tom Ögård.