Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkan Vuoden Yritys on Veikon Kone

Kotkan kaupungin yrittäjäpalkinnon sai Karhunpesä Ky Taisto & Utriainen. Se tunnetaan Jumalniemestä Veikon Kone -brändinimen alta.

Yritys on perustettu vuonna 1978, nykyiset kauppiaat Antti Taisto ja Julius Utriainen ovat olleet yhdessä ruorissa tämän vuoden helmikuusta. Taisto on ollut toisensa yrittäjänä mukana jo seitsemän vuotta. Kumppanina olleen Risto Paasin jäätyä lopullisesti pois, uudeksi kumppaniksi löytyi myymälästä Julius Utriainen. Heidän tahtotilansa on toimia paikallisena, hyvänä asiakaspalvelun kivijalkakauppiaana.

Kaupunginhallituksen perusteluissa palkinnon saaja kodinkoneliike Karhunpesä Ky Taisto & Utriainen on esimerkki kotkalaisesta kaupan alan yrityksestä, joka tunnetaan asiantuntevana, luotettavana ja palvelevana.

Yritys erottuu paikallisena yrityksenä, joka on tunnettu hyvästä, ammattimaisesta ja mutkattomasta asiakaspalvelustaan auttaen myös digitaalisuuden edistämisessä kotkalaisten arjessa.

Yritys kehittää toimintaansa ja on muun muassa laajentanut avaamalla myymälän Haminaan vuonna 2021.

Yrityksen perustivat vuonna 1978 Hartikainen ja Paasi. Sitten Hartikainen halusi luopua ja myi osuutensa Antti Taiston isälle Kari Taistolle.

Antti Taisto tuli töihin armeijan jälkeen vuonna 1997 ja isänsä jälkeen siirtyi toiseksi yrittäjäksi vuonna 2007. Hän ehti olla vastuussa yrityksestä useamman vuoden, kun toinen osakas Risto Paasi vetäytyi pikku hiljaa taiteen pariin.

Lopulta Paasi halusi jäädä pois kokonaan tämän vuoden helmikuussa. Sukupolvenvaihto oli helppo, kun aikaisemmat omistajat ovat antaneet hyvät lähtökohdat jatkaa yritystoimintaa.

Julius Utriainen on ollut yrityksen palkkalistoilla vuodesta 2012 ja nyt yrittäjänä.

Pian Kotkan myymälän jälkeen rinnalle tuli myös ehdotus, että parivaljakko alkaisi pyörittää Haminan Veikon Konetta. Kaupat sen osalta syntyivät huhtikuussa.

Palkittu yritys työllistää 14 henkeä. Vanhin työntekijä on ollut palveluksessa jo 30 vuotta.

Myös asiakkaat luottavat yritykseen, mikä antaa palvelua myymälästä kotiinkuljetuksiin saakka on omalla henkilökunnalla.

Viime vuonna Kotkan kaupunki palkitsi tilauskonepaja Juhani Haavisto Oy:n.