Helsinki–Pyhtää-kävelyhaasteen voittajat lahjoittivat palkintonsa Suur-Ahvenkosken koululaisille

Opettaja Silja Hartikka (vas.) oppilaineen vastaanotti lahjoituksen Katja Korelinilta. Pyhtään kunta/Jari Korkki

Hannu Lehtinen

Taannoisen Helsinki–Pyhtää-kävelyhaasteen voittanut Kisakato-niminen joukkue on lahjoittanut palkintonsa Suur-Ahvenkosken koululaisille. Joukkueen kapteeni Katja Korelin toivoi viime viikon maanantaina koulun pihalla järjestetyssä tilaisuudessa, että oppilaat löytävät 500 euron lahjakortille mieleistään käyttöä. Lahjakortti on tarkoitettu käytettäväksi Pyhtään liikuntapalveluihin.

Koulun puolesta lahjakortin vastaanottivat oppilaskunnan hallitukseen kuuluvat Alisa, Vera, Sofi-Maria, Isla ja Erno sekä heidän ohjaajansa, luokanopettaja Silja Hartikka.

Joko ideoita lahjakortin käytölle on syntynyt, opettaja Silja Hartikka?

– Oppilaskunnan hallitus on käsitellyt asiaa kokouksessaan. Muutamia ideoita lahjakortin käytölle löytyi. Lopullinen päätös tehdään koko oppilaskuntaa kuulemalla.

Käyttö on tarkoitettu Pyhtään liikuntapalveluihin, mitä ne voivat olla?

– Pyhtäällä lahjakortin voi käyttää ainakin Aeronautica Arenalla sekä Pyroll Areenalla. Kartoitamme myös mahdollisuutta käyttää lahjakorttia esimerkiksi liikunnallisen kerhotoiminnan lisäämiseen koululla. Näitä ideoita lapset toivat esiin asiaa pohdittaessa.

Kisakato-joukkueen muodostivat Korelinin lisäksi Satu Skoas, Kimmo Skoas ja Toni Koskinen. Oliko alkuperäinen tavoitteenne antaa voitto Suur-Ahvenkosken koululle, Katja Korelin?

– Se tuli aika pian mieleen, että lahjoitetaan koululle.

Hän painotti vielä lahjoituksen käyttöä koululaisten liikunnan lisäämiseksi, ei koulun olosuhteiden parantamiseksi.

Miten kilometrit syntyivät?

– Omalta osaltani ehdin kävellä koiran kanssa. Meidän ryhmä on kaikkiaan kova liikkumaan. Olemme myös kilpailuhenkisiä ja päätimme voittaa.

Korelin sanoi heidän ryhmänsä arvioineen, ettei 120 km saavuttamiseksi mene kuin kaksi päivää. Jokainen askel piti rekisteröityä appiin, joten puhelin oli melkein liimattuna kehoon.

Pyhtään kunnan puolesta palkinnon Korelinille edelleen jaettavaksi luovuttanut viestintäasiantuntija Jari Korkki kiitteli kävelyhaasteen onnistuneen muuten, mutta kilpa ratkesi turhan nopeasti.

– Kisakato sai tarvittavat kilometrit kasaan niin nopeasti, että seuraavalla kerralla järjestämme kävelyhaasteen vähintään Utsjoelta Pyhtäälle.

Kommentoi