Sila-veneiden tuotanto saa jatkoa

Silacraft veneiden yrittäjät Onni Asikainen ja Antti Partanen. Silacraft arkisto

Pyhtäänlehti

Silacraft Oy on ostanut Siltakylän Lasikuidun tuotantotilat ja aloittaa uudelleen veneiden valmistuksen

Lokakuussa perustettu pyhtääläinen yritys Silacraft Oy jatkaa Jorma Arvolan pitkää ja arvostettua työtä vahvojen lasikuituveneiden valmistamisessa. Yritys lähtee uutena haastajana erityisesti mökki- ja kalavenekategoriaan.

Venevalmistus ja -myynti aloitetaan talven aikana, ensimmäiset uuden tuotannon veneet ovat saatavilla kevättalvella 2022.

– Arvolan lopetettua Sila-veneiden valmistuksen vuonna 2015 Suomen markkinoilta on puuttunut konstailematon venemerkki, joka tarjoaa ratkaisun niin kalavesille kuin mökkien työjuhdaksi kestävyydestä ja laadusta tinkimättä. Haluamme tuoda nykymarkkinoille rehdin ja suoraselkäisen venemalliston, toteaa tuore yrittäjä Onni Asikainen yrityksen tiedotteessa.

Sila-veneiden valmistus alkoi jo 80-luvulla, jolloin luotiin erittäin toimivat ja käyttötarkoitukseensa oivalliset venemallit. Veneet tunnetaan erityisesti hyvästä kantavuudestaan, merikelpoisuudestaan ja vahvasta rungostaan, mikä on tehnyt malleista suosittuja etenkin kalastajien ja saariston mökkiläisten keskuudessa.

Silacraft jatkaa Arvolan jalanjäljissä kunnioittaen perinteistä käsinlaminointitekniikkaa, joka varmistaa rungon materiaalivahvuuden tasaisuuden läpi veneen.

Ensimmäiset veneet valmistuvat kevättalvella. Tuotantotilat ovat valmiina uuteen alkuun. Mallistoon tulee aluksi kolme suosittua moottorivenemallia sekä kestäviä soutuveneitä. Uuden valmistajan myötä venemallit sertifioidaan kevättalven aikana.

– Viime viikkojen aikana olemme tehneet paljon valmistelevia töitä, jotta pääsemme aloittamaan venetuotannon mahdollisimman pian. Vaikka piirustukset ja materiaalivahvuudet pohjaavat Sila-veneisiin, uudet venemallit sertifioidaan kevättalvella 2022. Testeissä tehdään veneille upotus- ja vakavuuskokeet, jotta ne täyttävät kansainvälisen huvivenedirektiivin uusimmat määräykset, valaisee Asikainen.

Kommentoi