Luonto antoi voimaa – vanhustenviikon huipennus oli yhteinen Ruskaralli koululaisten kanssa

Hannu Lehtinen

Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 aina lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraa vanhustenviikko. Tänä vuonna viikon teema oli luonto antaa voimaa.

Pyhtäällä Hoivahovissa oli viikon aikana monenlaista ohjelmaa. Loppuviikon huipennus oli Mäntyrinteen ja Hoivahovin asukkaiden sekä koululaisten yhteinen ulkoilu Ruskaralli Huutjärven kentällä.

65 vuoden ikäero oli ensimmäisen ulostulleen asukkaan ja koululaisten välillä. Huutjärven koulun 5. ja 9. luokan oppilaat olivat työntämässä pyörätuoleja urheilukentälle henkilökunnan apuna.

Kentällä ohjelmassa oli pientä jumppaa ja perinteinen ralli, kaksi kierrosta juoksuradan ympäri.

Hoivahovin seinille oli nostettu Huutjärven koulun neljännen ja kahdeksannen luokkien kuvaamataidon ja käsitöiden taidonnäytteitä. Isoissa akryylimaalauksissa oli aiheena ”matkani mielen maisemissa”, pöydällä oli värikkäitä kaarnalaivoja ja tekstiilitöinä pihlajanmarjoja. Katon rajassa leijui jättimäisiä vaahteran lehtiä.

– Yhteistyö koulun kanssa on lisääntynyt jatkuvasti, iloitsi Hoivahovin johtaja Kati Lahti. Näyttelyn lisäksi 2. luokan oppilaat kävivät lukemassa satuja vanhuksille.

Ekamin lähihoitajaoppilaat järjestivät etäyhteydellä asukkaille jumppaa ja tietokilpailun. Torstaina ohjelmassa oli erikseen runomiehen runon lausuntaa.

– Koululaisille on hyvä vierailla täällä, että saavat nähdä ikäihmisiä. Heidän omat isovanhemmat saattavat olla paljon nuorempia kuin Hoivahovin asukkaat.

Kaikenikäiset nauttivat vanhustenviikolla luonnon antamasta voimasta.

Kommentoi