Kangasmäen yrityspuisto voi käynnistyä keväällä

Kangasmäen Yrityspuisto lähtee liikkeelle vuodenvaihteessa, jos varaukset toteutuvat. Iblok Oy

Hannu Lehtinen

Pyhtään kirjastolla järjestettiin toinen tilaisuus hallitiloista kiinnostuneille. Mukana oli yrittäjiä sekä harrastetiloja hakevia henkilöitä. Ilmapiiri oli varovaisen innostunut.

Tarjouksia oli jo toimitettu osalle, osa saa ne kuluvalla viikolla. Rakennuttaja käynnistää rakentamisen, kun halleista puolet on saanut varauksen. Hallien koot ovat 700-800 m2.

Suunniteltu Pyhtään Yrityspuisto sijaitsee Siltakylän E18-liittymän välittömässä läheisyydessä Kangasmäen pienteollisuusalueella. Kohdetta markkinoidaan erinomaisella sijainnilla eli 100 km Kehä III:lta, 65 km Porvoosta ja noin 17 km Kotkasta.

Yrityspuistossa voi olla tiloja raskaamman tai kevyemmän yrityksen toimintaan. Muunneltavissa olevat tilat sopivat myös harrastuksiin tai varastointiin.

Tiloihin voidaan rakentaa parvi viihtymistilaksi, suihku, wc ja keittiö, jopa sauna, toimistohuoneita tai neuvottelutila.

Nyt suunnitelmissa on jakaa tonttia raskaan kaluston palvelujen ja kevyemmän asioinnin käyttöön. Tilaa on jakaa raskaalle kalustolle omat ajotiet kiinteistön itäiseen päähän.

Tavoite on saada riittävästi varauksia, että pääsemme käynnistämään hankkeen.

Harri Tepponen Rakennuttaja

Kevyemmälle palvelutoiminnalle jää näin pihalle parkkitilaa ja mahdollisuuksia myös kivijalkamyymälä tyyppiseen toimintaan. Pienimmästä päästä tilat soveltuvat tavallaan talliosakkeeksi varastointiin tai harrastetilaksi.

Rakennuttajat ovat saaneet kiinnostuneita toimialoja tällä hetkellä kuntosalilta, erilaisista kone-, laite- ja kalustohuollosta sekä kiinteistönhoitoalalta.

– Tavoite on saada riittävästi varauksia, että pääsemme käynnistämään hankkeen. Riittävästi tarkoittaa puolet rakennettavista halleista, kertoi rakennuttajan edustaja Harri Tepponen.

Kirjastolla kokoontuneet yrittäjät kartoittivat mahdollisuuksia tilojen väliseinien siirtoon, hallien ovikorkeuden nostamiseen ja koko rakennuksen korkeuden lisäämiseksi. Heitä kiinnosti hallien lämmitys, sähkön kulutus ja piha-alueen turvallisuuden varmistaminen.

– Tilojen varauksen yhteydessä maksetaan varausmaksu, joka on 4 prosenttia hinnasta, loppuosa maksetaan viimeistään tilojen käyttöönoton yhteydessä, kertoi Ari Nuutinen kiinteistövälittäjä Aninkaisen toimistolta.

Uusiin tiloihin on mahdollisuus saada pankin myöntämä laina, joten uudet hallit myydään osahinnalla tai velattomina.

Tulevat osakkaat muodostavat kiinteistöyhtiön siinä vaiheessa, kun yrityspuisto otetaan käyttöön. Yhtiö määrittelee sitten millaisia ylläpito ja rahoitusvastikkeita kiinteistöllä on jatkossa.

– Tavoitteena on saada hanke käyntiin vuodenvaihteeseen mennessä, milloin pitää vahvistaa alustava tonttivaraus kunnalta, kertoi Tepponen.

Jos hanke käynnistyy vuodenvaihteessa, voisivat hallit olla käytössä kesäkuun aikana. Talvesta riippuu tietenkin, milloin kiinteistön maankaivuut ja pohjan valut voidaan tehdä.

Viime viikolla näytti hyvin myönteiseltä, että reilusti yli puolet tulevista osakkaista olisi jo koossa.

Kommentoi