Pyhtään Kulttuuritalo avattiin virallisesti

Polkupyörää luovuttamassa Osmo Kallio (vas.) Vesa Ristimäelle ja Netta Norrolle. Hannu Lehtinen

Hannu Lehtinen

Kulttuuritalon hallituksen puheenjohtaja Netta Norro kertoi käyneensä Pyhtäällä ensimmäisen kerran viime vuoden heinäkuussa. Nyt hän on osakkaana yhtiössä, joka on ostanut vanhan kunnantalon ja perustanut siihen kesäkuun alussa avatun Pyhtään Kulttuuritalo Oy:n.

Osakkaita ovat hänen lisäkseen puoliso Vesa Ristimäki ja Juha Tolonen. Heidän lisäkseen yhtiön hallituksessa on jäsenenä Petri Matero.

– Olemme saaneet projektiimme valtavan määrän kannustusta ja tukea. Ilman sitä emme olisi nyt tässä, sanoo Kulttuuritalon hallituksen puheenjohtaja Norro.

– Meidät on otettu lämpimästi ja positiivisella uteliaisuudella vastaan Pyhtään ja lähiseudun mediassa. Haluaisimmekin nyt kutsua teidät ihan ensimmäisenä tutustumaan taloon ja sen muokkaamiseen yhteisöksi, luovan työn residenssiksi, galleriaksi ja tapahtumien pitopaikaksi.

Positiivisuuden edustajana kunta lahjoitti Kulttuuritalon residenssikäyttöön Jopo-polkupyörän.

Pyhtään Kulttuuritalo Oy on voittoa tavoittelematon osakeyhtiö, mikä pyrkii olemaan yhteisöllinen paikka. Meillä on residenssitoimintaa ja luovan alan toimijoita vuokralla.

Luovan alan toimijoita ovat tällä hetkellä osakas Juha Tolosen Arvoguitars, korusuunnittelija ja kultaseppä Juha Reinikainen sekä laulaja Emilia Vesalainen-Pellas. Lisäksi Loviisan kansanopisto on vuokrannut kolme huonetta kurssikäyttöön.

Kulttuuritalo on osakeyhtiö. Mikä siitä tekee erityisesti yhteisöllisen?

– Yhteisöä ei voi päältä päin rakentaa. Se syntyy paikkojen kautta ihmisten kohtaamisista. Tavoitteena on alueen asukkaiden ja koko ekosysteemin kohtaaminen, siitä syntyy yhteisöllisyys.

Esiintyjäkaarti tulevana kesänä on varsin vakuuttava. Listalla ovat Erja Lyytinen, Samuli Putro, Pyhimys, Pepe Willberg trio, Ismo Alanko, Maustetytöt, Tuomari Nurmio & Luupäät, Popeda, Neljä Ruusua, Tommi Läntinen Eini sekä Elastinen. Konsertit alkavat 16. heinäkuuta alkaen. Heinäkuussa viisi, elokuussa seitsemän ja syyskuussa yksi esiintyjä.

Lisää infoa verkkosivulla pyhtaankulttuuritalo.fi ja lippuja 15. kesäkuuta alkaen verkkokauppa Tiketistä.

Tieto

Kultuuritalon tekijät yritysmaailmassa

Kulttuuritalon vetäjät toimivat talossa oman toimen ohella. Vesa Ristimäki on No Fear Agency & Promotion Oy:n tapahtumatuottaja, konserttipromoottori ja tapahtuma-alan konsultti. Korona-pandemian peruutettua isot tapahtumat, hänellä on ollut aikaa Pyhtään projektille.

Netta Norro työskentelee päätoimessaan Suomen suurimman luovan alan osuuskunnan Lilithin viestinnän ja toiminnan kehittämisessä.

Juha Tolonen on pyhtääläinen vapaa-ajan asukas, joka työskentelee pääasiassa Sveitsissä, kauppatieteiden maisteri. Tällä hetkellä hän on Sveitsin Zürichissä rahoitusalan asiantuntija ja kotimaisen Arvo Guitars Oy:n sekä Sveitsissä toimivan Captain Sounds GmbH:n toimitusjohtaja.

Petri Matero on yrittäjä ja Materock Oy:n toimitusjohtaja. Markkinoinnin, myynnin ja musiikin monitoimimies on tehnyt laajasti töitä suomalaisten ja kansainvälistyvien brändien sekä liiketoiminnan kehittämisen parissa. Tällä hetkellä hän työskentelee Family in Music -startupin kaupallisena johtajana.

Kommentoi