Taideseura avasi Kulttuuritalon gallerian

Pyhtään Taideseuran näyttely avasi kulttuuritalon. Liisa Mäkelä

Hannu Lehtinen

Kulttuuritalon verkkosivut esitteli ensimmäisen näyttelynsä. ”Parisenkymmentä lähiseudun kuvataiteilijaa ja taideharrastajaa tuo teoksensa esille Pyhtään taideseuran ryhmänäyttelyyn. Näyttely avaa Kulttuuritalon galleriatoiminnan.”

Entinen kunnantalon eteinen, info, kunnanjohtajan ja hallintojohtajan huoneet sekä virkailijoiden kulmahuoneet on yhdistetty läpikuluilla galleriatilaksi. Valoisat salit tuovat hyvin esiin ripustettuja töitä. Ikkunoiden ja huoneiden myötä eri tekijöiden töitä pääsee ikään kuin omille seinille.

Töitä on sinänsä runsaasti, peräti 67 kappaletta. Vanhimmasta päästä on Atte Rosenbladin öljyvärimaalaus ”Viertolan karjaa” vuodelta 1981.

Galleriassa on myös vanha karttalaatikosto, minne tekijät saavat jättää töitään myyntiin näyttelyaikojen jälkeenkin. Hyvä tietää, jos tulee äkillinen tarve ostaa taidetta.

Pyhtään Taideseuran kesän toinen näyttely nousee Stockforsiin kahvipaahtimon viereiseen halliin. Tekijöillä on paljon ripustettavaa tänä vuonna.

Kulttuuritalolta voi nostaa silmiin tarttuvina tasapainoisen rauhalliset teokset Liisa Mäkelän ”Sinivuokot”, Arja Rautamies-Halmeen huovutustyön ”Sininen hetki” ja Seija Westmanin ”Maalla on mukavaa”.

Pyhtääläisiä ja vieraita hellitellään Kyläkahvila Onnin tarjonnalla Kulttuuritalon gallerian vieressä ja aurinkoisella terassilla. Alku on ainakin luonut vaikutelman, että terassi on aina aurinkoinen.

Pyhtään Taideseuran näyttely on Kulttuuritalon galleriassa 4.-27. kesäkuuta 2021. Avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 12-18.

Kommentoi