Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puu ja Kaato aloitti Pyhtäällä – yritys voitti kilpailutuksen yleisten alueiden ja liikennealueiden hoitajana.

Teknisen toimialan toinen kilpailutus kunnan yleisten alueiden ja liikennealueiden hoitamisesta ei sujunut ongelmitta. Edellinen urakoitsija Lassila & Tikanoja jätti edullisimman tarjouksen, mutta se hylättiin.

Kunnalla oli perustelut hylätä tarjous, koska edellinen neljä vuotta oli osoittanut, ettei yrityksen laatutaso riitä haluttuun luokkaan.

Pörssiyhtiö riitautti kilpailutuksen ja haastoi kunnan markkinaoikeuteen, jonka sen nyt vuoden jälkeen hävisi.

Kunta sai sen sijaan mahdollisuuden tilata palvelut sillä välin vapaasti ennen uutta kilpailutusta. Toteuttajia ovat olleet muun muassa pyhtääläinen Jespars sekä Puu ja Kaato.

– Heistä on tullut hyvää palautetta, totesi tekninen johtaja Janne Kaulio.

– Oli hyvä, että saivat vuoden harjoitella, että tiesivät mitä työ on.

On hyvät urakoitsijat ja ulkoistukset näyttää hyvältä.

Janne Kaulio

Viimeisen kilpailutuksen voitti Puu ja Kaato. Yritys aloitti 1. kesäkuuta nelivuotisen sopimuskauden. Siinä on lisäksi kahden vuoden jatko-optio.

– Heille kuuluu kunnan yleiset alueet, liikenne alueet, joihin kuuluu teiden, kevyenliikenteen väylien ja katujen hoito, piennarten niitot, teiden varsilla olevat niityt, risteysalueet ja linja-autopysäkkien huollot.

Lisäksi urakkaan kuuluu liikuntapaikat, matonpesupaikat, uimarannat, kuntoradat ja puistot. Kaikki sekä kesällä että talvella.

Mikä yritys on Puu ja Kaato?

Kotkalainen yritys esittelee toimintansa verkkosivuillaan kasvuhakuiseksi monipalveluyritykseksi.

Puu ja Kaato Ky on kahden metsäalan ammattilaisen, Olli Ollosen ja Marko Ylä-Kotolan omistama. Metsänhoito, pihapuiden kaadot, kantojen jyrsinnät sekä erilaiset traktorityöt ovat yrityksen perustoimintaa, mutta palveluja on laajennettu, kuten nyt Pyhtäälle.

– Haluamme palvella ennen kaikkea kymenlaaksolaisia asiakkaita: kuntia, kaupunkeja, yrityksiä ja yksityisiä.

Yritys työllistää vuosittain 35 henkeä.

Kaulion mukaan hintataso on suunnilleen sama kuin oli Lassila & Tikanojan ensimmäisellä sopimuskaudella, vaikka hoidettavaa on tullut jonkin verran lisää viiden vuoden takaisesta.

– Nyt on hyvä tilanne, kun nyt taas tiedetään neljä vuotta mitä hommat maksaa, Kaulio myönsi tyytyväisyytensä.

– On hyvät urakoitsijat ja ulkoistukset näyttää hyvältä.

Toinen teknisen toimialan urakoitsija on kiinteistöjen huollosta vastaava Kotkan seudun talokeskus.

Perustoiminnat on siis rauhoitettu neljäksi vuodeksi. Seuraavaksi on investointeja muun muassa Kaunissaareen ja kilpailutukseen on tulossa Motellinrannan puiston viimeinen vaihe.

Kaunissaaren satama on toistaiseksi kiinni kesäkuun 1. päivään saakka. Kunnalla ei siis ole siellä laituripaikkoja.

Aallonmurtajalle ajetaan louhetta Kotkan Paimenportin työmaalta, että se saadaan toteutettua alkuperäisen suunnitelman mukaiseksi.

Mikäli tämäkään ei riitä, on suunnitelmissa kilpailuttaa satamaan aallonvaimennin laituri.

Kaunissaaren vesiputki etenee tällä hetkellä putken vetona. Meren alitus tehdään toukokuun loppuun mennessä ja vesiputken käyttöön otto on suunniteltu kesäkuun loppuun.