Kokoomus: Kunnan elinvoimaisuutta edistettävä

Kokoomus on talouspuolue, joka haluaa pitää talouden hyvänä ja kunnan elinvoimaisena, sillä niillä mahdollistetaan hyvät kunnan palvelut päivähoidosta vanhuuteen saakka.

– Meille on tärkeää kunnan elinvoimaisuus ja sen edistäminen erilaisilla, innovatiivisilla hankkeilla, määritteli Mervi Liimatainen.

– Suurten elinkeinopoliittisen hankkeiden saaminen maaliin on keskeistä.

–Kunnan elinvoima on se, mistä kaikki lähtee eli on kannattavaa yritystoimintaa, joka työllistää, että voi maksaa kuntalaisille palkkoja, jotka sitten maksaa veroja. Tarvitaan uusia asukkaita ja uusia vapaa-ajan asukkaita, painotti Toni Vanhala.

Muut ehdokkaat tapaamisessa olivat Jonna Luostarinen, Jane Salama, jotka toteavat, että kokoomus haluaa yleisesti hyvää pöhinää Pyhtäälle.

Pyhtäällä kokoomuksella on viistoista ehdokasta. Viisi on yrittäjiä, kolme sellaisia, joilla on yritys, mutta tekevät muille yrityksille töitä. Liimatainen halusi julistaa heidät yrittäjäystävällisimmäksi puolueeksi. Lisäksi yhden ehdokkaan perheenjäsen on yrittäjä. Heillä on vaalien nuorin 18-vuotias ehdokas.

Vanhala määritteli, millaisia ehdokasasettelu heillä on tällä kerralla.

– Monipuolinen, on kokemusta ja tuoreita ajatuksia, tällä tiimillä pärjätään.

Millaisia ovat paikalla olevien ehdokkaiden teemat?

Jonna Luostarinen nosti lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja liikunnan omalta kohdaltaan.

– Taistelen jatkossakin pienyrittäjien puolesta, että täällä on pienyrittäjän hyvä olla. Tietty omien lasten myötä lasten ja nuorten hyvinvointi, sanoi Jane Salama.

– Innosti lähteä politiikkaan vaikuttamaan, että omilla lapsilla on hyvä olla ja mun lapsilla on myös hyvä kasvattaa aikanaan omia lapsiaan.

Mikä erottaa puolueenne muista?

– Ollaan vastuunkantaja, Vanhala kuvasi. – Viedään asioita järkevällä tavalla eteenpäin.

Luostarinen totesi, että uuden valtuuston vaikuttaja puolueena hän haluaisi kaikkialle kehittämisen henkeä Pyhtäällä.

– Vanhassa strategiassa sanottiin joskus Pyhtään olevan hyvän elämän kunta. Se halutaan säilyttää edelleen.

Tulevaan valtuustoon kokoomuksen tavoitteena on säilyttää nykyiset seitsemän paikkaa. Heiltä peräti neljä nykyistä valtuutettua ei hae jatkokautta. Mikä muuttuu, kun valtuutettunne ovat keskeisiä vaikuttajia Pyhtäällä?

– Kokoomus taitaa olla konservatiivinen säilyttäjäpuolue. Hyvää yhteistyötä tarvitaan jatkossakin kaikkien kanssa. Hyvät kokemukset ollut oikeistoryhmän kesken ja myös demareiden kanssa.

– Kokoomus on ollut näiden kaikkien isojen elinkeinopoliittistenhankkeiden takana, siinä mielessä ei olla konservatiivisia, Liimatainen painotti.

– Ollaan hyvin myötähaluisia kaikille uudistuksille, joita pidetään järkevinä.

Salama totesi, että Purolan ainoat palvelut ovat koulu, päiväkoti ja hänen yrityksensä Päkkipub, jonka yhteydessä toimii myös elintarvikekioski. Saamalla asukkaita lisää kylille, voisi palvelutkin lisääntyä.

– Yksi tosi tärkeä asia on viestintäyhteydet, valokuitua kaivataan, Joas nosti.

Millainen on kunnan talous? Löytyykö leikattavaa?

– Hyvin vähän, vaikka aina sitä pitää kriittisesti tarkastella, aloitti Vanhala.

– Meillä on aika maltilliset menot, mutta liian vähän tuloja. Pari sataa asukasta lisää on kova tavoite.

Hän muistutti kunnan ikärakenteen olevan haastava, mikä ei hyvälläkään muuttoliikkeellä kohenna kuntataloutta nopeasti.

Miten edistäisitte kunnan elinvoimaisuutta?

– Kaiken tyyppiset yritykset ovat tervetulleet, toivotti Salama. Tietenkin pieniä, mutta isot tuovat nopeammin työpaikkoja. Kunta on houkutteleva, koska on turvallista ja hyvät palvelut.

– Pyhtää on sijaintinsa ja liikenneyhteyksien kannalta hyvällä paikalla. Meillä on kaunista luontoa, merenläheisyys ja turvallista.

Toiset myöntelivät pienen kunnan turvallisuutta yhteisöllisyydellä, missä katsotaan toisten perään. Yleisesti Pyhtäällä voidaan hyvin ja on matala kynnys hakeutua palvelujen piiriin, jos niitä tarvitsee.

Jane Salama kiteytti Pyhtää-kuvan. – Pienen kunnan turvallisuus ja suuren kaupungin läheisyys.

Etusivulla nyt

Luetuimmat