Pyhtäänlehti 30 vuotta sitten: 15.5.1991 kirjoitettiin kesämökin pakkohuutokaupasta, hakemustulvasta päivähoitoon jamatkailuesitteen suunnittelupalaverista

630 000 markkaa ensimmäinen... Arkisto

630 000 markkaa ensimmäinen... Kesämökin pakkohuutokauppa aiheutti tungoksen nimismiehen konttorissa. Entinen omistaja oli mukana kisassa kalkkiviivoille saakka.

Harvoin on Pyhtään nimismiehen kansliassa nähty sellaista tungosta, kuin toissa viikolla. Syynä tungokseen oli Munapirtissä sijaitsevan kesämökin pakkohuutokauppa. Runsaat 40 ihmistä täytti kanslian niin, että osa väestä oli jäädä ulko-oven väärälle puolelle.

Hakemustulva päivähoitoon. Syksyksi hakee hoitopaikkaa 65 lasta. Vapaita paikkoja on 31. Kolmiperhepäivähoidosta toivotaan apua tilanteeseen.

Tällä hetkellä kunnan päivähoitotilanne on hyvällä tolalla. Kaikki halukkaat ovat saaneet hoitopaikan. Ensi syksynä tilanne voi kuitenkin olla toinen ja päivähoidosta vastaavat saavat keksiä tuhdit rohdot, jotta vaikeudet vältetään.

Vaikka osa hakee paikkaa ”varmuuden vuoksi” ja äiti päättääkin jäädä kotiin, voi tilanne syksyllä olla vaikea. Perhepäivähoidon ohjaaja Leena Nykänen patisteleekin ”varmuuden vuoksi”-hakijoita pois jonosta. Onpa sattunut niinkin, että hoitopaikkaa hakenut ei ole edes vaivautunut ilmoittamaan kotiin jäämisestään. Hoitaja on turhaan odotellut lämpimän ruoan kanssa uutta tulokasta.

Yritysoppia koululaisille. Millaista on yrittäjän arki? Miten perustetaan yritys? Koska yrittäjä voi nostaa jalat pöydälle ja keskittyä rahojen laskemiseen? Näistä ja paljon muusta kävi Huutjärven yläasteen 8-luokkalaisille tekemässä selkoa Pyhtään Yrittäjät r.y:n puheenjohtaja Kaija Kiviharju.

Hän kehotti nuoria perustamaan yrityksen, mikäli kesätyöpaikkaa ei löydy. Hän työllistää ensi kesäksi kaksi omaa lastaan ja viisi muuta nuorta Ruotsinpyhtäälle perustamalleen lahjatavaramyymälällä. Nuoret valmistavat myytävän tavaran itse käsityönä.

Yrityksen perustaminen alkaa yhtiömuodon valinnasta ja rekisteröinnistä.

–Nimen rekisteröinti voi kestää Suomessa kaksikin vuotta. Mutta hyvä kikka on rekisteröidä firma Suomeen Sveitsistä käsin. Homma hoituu kahdessa viikossa.

–Meillä on kunnassa hyvä elinkeinoasiamies. Häneen kannattaa ottaa yhteyttä.

Avoin Pyhtään kunnan matkailuesitteen suunnittelu- ja ideapalaveri. Sillankaaressa (ent. Siltakylän meijeri) tiistaina 21.05.1991 kello 17.00-19.30. Tervetuloa! Elinkeinoasiamies.

Kommentoi