Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdellä Pyhtään upeimmista rannoista sijaitsevassa Sea Hotel Mäntyniemessä kesää odotetaan työn touhussa

Rantaa on tasoitettu, laiturit odottavat veneitä kiinnittymään, hotellihuoneiden ovet ovat auki. On menossa kiinteistönhuolto, huoneiden oven kahvat irrotettuina suurelle pöydälle. Yrittäjä Mark Wasenius rasvasi ja huolsi kahvat vuosihuoltona. Hotelli pyörii kohtuullisilla kustannuksilla, kun yrittäjäpariskunta itse tekee lähes kaiken.

– Kukaan ei tiedä, että Pyhtäällä on uima-allas, sanoi Wasenius.

– Ei tämä maailman suurin ole, mutta on.

Mäntyniemessä löytyy uima-altaan lisäksi saunatilat pienelle ryhmälle. Sieltä voi poiketa toki mereenkin uimaan.

Kaikkialla on talven jäljiltä viimeistelyä ja kunnostusta tulevaan kesään.

Satamassa venepaikkoja on rakennettu, uutta laituria on saatu paikalle ja nyt vieraspaikkoja on liki kolmellekymmenelle veneelle. Rannassa liehuva Pyhtää-viiri toivottaa tulijat tervetulleeksi. Telineessä odottaa vuokraajiansa intiaanikanootit, jos ei ole omaa venettä.

Maiseman takia porukat tänne tulee.

Mark Wasenius Yrittäjä

– Pitäisi vielä löytää nuoria pyörittämään vuokraustoimintaa. Lähempänä hotellia on ajettu hiekkaa rantaan.

Hiekkarantoja on kaksi vierekkäin, sillä isommalle rannalle ei satu aamuaurinko. Wasenius haluaa pienimpienkin asiakkaiden viihtyvän rannalla. Samalla heidän vanhempansa voivat valvoa rantaa vaikka terassilla aamukahveja nauttien.

Kesätori Mäntyniemen venesatamaan on tulossa kaksi kertaa tulevan kesän aikana. 10. heinäkuuta ja 7. elokuuta on kaikilla myyjillä mahdollisuus tulla myymään tuotteitaan. Teltat ja myyntipöydät saa pystyttää rannan kesätorille, autot jäävät parkkiin hotellin toiselle puolelle. Odotettavissa on idyllisiä kesähetkiä rantamaisemissa.

Torin laidassa on vanha puinen soutuvene nostettu pystyyn kuin entiset pojat nostivat Amerikassa Cadillaceja. Soutuveneessä on kesällä infotaulu, mistä voi tarkistaa päivän ruokalistan ja tulevan kesän jäätelöluettelon.

Sea Hotel Mäntyniemi oli aikanaan työväenliikkeen lomakeskus, jota alkuun pyöritti Lomaliitto ja sen mentyä konkurssiin Solaris lomat. Ammattiliitolta paikan osti ensin kotkalainen Jorma Gustafsson ja pyhtääläinen Reino Uusitalo. He myivät Mäntyniemen Waseniukselle.

Välillä kiinteistö toimi pakolaiskeskuksena ja kesästä 2019 on palattu jälleen hotellitoimintaan.

Huoneet on laitettu kaikki kuntoon.

– Kaikki pinnat on rempattu, joka ikinen neliösentti pakolaiskeskuksen jäljiltä, Wasenius totesi.

– Mutta vanha talo on vanha, tällaisia perushuoneita.

Majoitustilaa on 80-100 hengelle, riippuen kuinka monta vuodetta huoneisiin sijoitetaan.

Toisen kerroksen huoneesta katsotaan ulos.

– Maiseman takia porukat tänne tulee, sehän se on.

Kesän varauksia alkaa tippua touko-kesäkuun vaihteessa. Hän on keskittänyt varaukset booking.comin kautta.

– Vapusta alkaen pidetään lauantaisin ja sunnuntaisin ovet auki. Milloin avataan kokonaan, aika näyttää.

Kokoustilat on laitettu myös kuntoon. Sea Hotel Mäntyniemi on varmasti yksi luonnoltaan upeimpia kokouspaikoista Pyhtäällä.

Upean maiseman rinnalle Wasenius on nostanut äitinsä Kaija Snellmanin taidetta. Töitä on erikokoisia ympäri aula- ja ravintolatilaa.

– Tarkoitus on, että hengen ravintoa ja estettiikkaa pitää olla tällaisen luonnon ääressä olevan kohteen tasapainottamiseksi myös sisätiloissa.

Kaija Snellmanin taiteesta ja taiteilijasta kerrotaan laajemmin 2. kesäkuuta ilmestyvässä Pyhtäänlehden kesälehdessä.