Katse taivaalle ja veteen – kotimaisin voimin uudelleen käynnistyvä Sirius saa nimekseen Aeronautica Arena

Otitte Siriuksen tilalle vielä vanhemmalta venäläiseltä kuulostavan nimen Aeronautica Arena?

Kiinteistön edustaja Esa Korjula ja operatiiviset johtajat Atte Korjula sekä Mikko Almgren naurahtivat, siltäkö kuulostaa. Heillä on ajatuksena ollut tuulitunnelista aero ja vesipuolta edustava nautica.

– Kummassakin ollaan luonnonvoimien kanssa tekemisessä, Esa Korjula perusteli.

– Ollaan rakentamassa kokonaista areenaa. Nimen haluttiin taipuvan kaikille eurooppalaisille kielille, siksi ei pelkkää suomalaista nimeä.

Aidosti herroilla on vahva visio keskuksen tulevaisuudesta, eikä vain Aeronautican kiinteistön osalta.

– Emme tee pelkästään tätä, vaan koko moottoritie exit70 ympärille tapahtuvaa kehitystä. Nyt on Aeronautic, ABC, lentokenttä, tulevaisuudessa toivottavasti erä- ja luontokulttuurimuseo, Korjula luetteli. Myös ilmailumuseon näyttelytilat ovat edelleen auki.

Kaikki kolme uskoivat erilaisten toimijoiden täydentävän toisiaan.

– Aeronautica tulee toimimaan kaiken kattavana palvelukeskuksena melontaretkistä ja safareista kartingiin, pyöräretkiin tai elämyslentoihin viereiseltä lentokentältä, kertoi yrityskumppanuuksista vastaava Mikko Almgren ennakkoon.

Aeronautica on yksi yhtiö, mutta heillä on tavoitteena on saada laajemmin Etelä-Suomen matkailuyrityksiä toimimaan yhdessä. Se, että kunnanjohtaja Jouni Eho on onnistunut saamaan kunnat ja kaupungit yhteen, on haastanut yrittäjät jatkamaan siitä eteenpäin.

Malttamaton kysyy jo milloin toiminta alkaa?

– Heti, kun rajoitukset sallii, kuittasi Almgren.

– Pääelementit on jo olemassa. Lentokentän mahdollisuuksia ei kaikki ehkä ymmärräkään. Uskoisin, että 1. kesäkuuta voisi olla toiminta käynnissä.

He ovat kunnostaneet ja suunnitelleet Aeronauticin tiloja jo muutamia viikkoja. Maalarit maalasivat vaaleanpunaisia seiniä sisällä maanläheisemmiksi, ulkona Siriuksen tunnukset laskettiin alas seiniltä.

Yhteistyökumppaneita on jo mukana palvelujen tarjonnassa. Allasosastolle voisi jatkossa tulla baari ja saunoja, talon taakse terassia ja mahdollisesti saunoja.

Kohta pyhtääläinen perhe voi tulla ruokailemaan tai muuten vaan istumaan ja nauttimaan jäätelöä, surffaamaan ja lentämään tuulitunneliin. Miesten mukaan Aeronautic tulee olemaan keskus, mistä saa lähtöjä monenlaisiin aktiviteetteihin.

Korjula ja Almgren lupasivat, että pyhtääläiset tullaan huomioimaan omilla erikoistarjouksilla.

Atte Korjulalla on taustaa tapahtuma- ja viestintäalalla. Hän on ollut mukana toteuttamassa Slushia, työskennellyt tapahtumatoimisto Tapaus Oy:ssä ja entiseen sairaalaan perustetussa Maria01 hubissa Helsingissä.

– Me nähdään, että täällä on saman katon alla kaikki yritystapahtumille tarvittavat asiat, kokoustilat, aktiviteetit, saunat ja ravintolapalvelut, Korjula maalasi tulevaa.

Mikko Almgren on Pyhtään Yrittäjien puheenjohtaja ja Eagle Motorsportin omistaja. Hän on tehnyt autoilu- ja promootiotapahtumia muun muassa Alastarolla, Ruotsinpyhtäällä ja Kymi Ringillä.

Henkilökunnan lopullinen vahvuus on kiinni kumppaneista. Heidän oma tiiminsä pyörittää tuulitunnelia ja surfia. Kumppaneiden palveluissa niillä on oma henkilökuntansa.

– Olennaista on, että Aeronauticassa 1+1=4 siinä kohdassa, kun homma pyörii, Almgren ynnäili.

– Yksi ei pysty luomaan merkittävää keskittymää, mutta tässä on paljon aihioita, Korjula painotti.

– Jos kaikki tulee tähän, asiakkaille on tarjolla melkoinen setti. Nämä eivät millään lailla kilpaile keskenään, vaan on kaikkien etu, että täydennetään toisiamme.

Almgren halusi vielä innostaa pyhtääläisiä yrittäjiä ottamaan yhteyttä, jos voisi mitenkään tuoda omia palveluja mukaan.

– Toivotamme kaikki seudun palveluntarjoajat tervetulleeksi tiimiin.

Kirkkain tähti sammui

Alunperin venäläisen liikemiehen Aleksandr Terentjevin rakennuttama Sirius Sport valmistui Pyhtäälle 2013.

Ainutlaatuinen liikuntakeskus tarjosi Suomessa ensimmäisenä tuulitunnelin sekä surfialtaat vieläpä saman katon alla.

Suunnitelma, missä pietarilaisen Ambassador-hotellin myynniin piti myydä keskuksen aktiviteetteja venäläisille, ei tiettävästi saanut myytyä ainuttakaan lippua.

Pankkien alettua kysellä ”luotettavuutta” rahalle, Siriuksen rahoitus Venäjältä lakkasi. Usean vuoden tappiollinen toiminta ei ollut enää mahdollista, vaikka viimeisin toimitusjohtaja Maxim Schamin olikin saanut toimintaa virkistymään.

Ulosotto myi kiinteistön noin 50 000 euron sähkölaskun maksamiseksi.

Ostajat olivat suomalaiset Eagle Data Kotkasta Ky, Paradox Aviation Oy Pyhtäältä, Confido Management Oy Helsingistä ja Euro Professional Consulting Oy Rovaniemeltä.

Ne eivät saaneet yhdessä toimintaa liikkeelle, joten pyhtääläinen osakas on ostanut enemmistön ja omistaa nyt kotkalaisen kanssa kiinteistön.

Aeronautica Arena on operaattoriyhtiö.

Etusivulla nyt

Luetuimmat